Natuurparken Hoge Venen

Tussen Eupen en Burg-Reuland ligt het prachtige natuurpark Hoge Venen van Belgie.

Het natuurpark loopt vanuit Belgie over de grens naar Duitsland. 56 procent van het Belgische deel van het park bestaat uit bos verder vindt u in het gebied veel heide- en grasland.

Natuurparken Hoge Venen

Het gebied is zes delen te verdelen: de Rureifel, de Hocheifel, de Kalkeifel, het Ourdal, het Vennvorland en de Hoge Venen. Het natuurpark wordt gekenmerkt door de veenmoerassen van de Hoge Venen (Hautes Fagnes) Dankzij dit indrukwekkende stuk natuur heeft het park haar naam te danken. Doordat de moerassen natuurlijk zijn komen er veel zeldzame planten- en diersoorten voor in het gebied. De hoogste berg de Botrange ligt in dit adembenemende natuurpark. Op dit plateau vormden zich enkele moerasgebieden door het moeilijk wegstromende water. Inmiddels zijn deze al bijna allemaal drooggelegd.

Wandelen door het natuurpark is alleen toegestaan op de paden. Het kan zelfs gevaarlijk zijn om buiten de paden te lopen! De moerassige grond kan er soms uitzien als een grastapijt. Wielrenners en motorrijders kunnen ongelimiteerd kilometers maken en het natuurpark Hoge Venen–Eifel verkennen. Ook zijn er diverse routes uitgezet voor de mountainbikers. Houdt u er rekening mee dat als u wilt wandelen in dit prachtige gebied van België dat het een heuvelachtig karakter heeft.