Wijn Limburg

Limburg - De Wijnprovincie van Nederland!

Al van oudsher is Limburg een wijngebied waar veel wijn werd verbouwd, totdat de Fransen in de achttiende eeuw de wijnbouw in Nederland stopzetten. Maar sinds enkele tientallen jaren zijn de Nederlanders weer opnieuw begonnen met het verbouwen van wijn en met succes. Tegenwoordig wordt Limburg dan ook de

Wijn Limburg ‘wijnprovincie van Nederland’ genoemd. Hoe zuidelijker u komt hoe meer wijngaarden u aan zult treffen. Zowel bedrijven als particulieren verbouwen wijn veelal op de vruchtbare heuvellandschappen in Zuid-Limburg via de traditionele manier.

Ook vindt u in Limburg vele wijnhuizen die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn. Zo is er wijngoed Hoeve Nekum Maastricht. Dit wijngoed ligt in het Jekerdal en produceert zowel witte als blauwe druiven. In 2003 is het wijngoed zelfs uitgeroepen tot het beste wijngoed van Limburg! En het in Noord-Limburg gelegen Domaine d’Elkandré Meijel produceert met 1,5 hectare aan wijngaarden heerlijke wijnen van de druivensoorten Rivaner, Kerner en Chardonnay. Hier moet u zeker de bekende Elkandré wijn eens proeven. En ook wijnhuis Hoeve Roozendael Beesel ten zuidwesten van Reuver is leuk voor een bezoekje waar u ook mee kunt doen met workshops, wijnen kunt proeven en een rondleiding kunt krijgen. Limburg is ideaal voor de wijnliefhebber! Boek nu uw vakantie bij Vrij Uit!