Autovakantie Andorra

Andorra is een dwergstaat die gelegen is tussen Frankrijk en Spanje in de bergketen Pyreneeën. Het kent een lange geschiedenis die ongeveer in de 9e eeuw begon, toen de Andorrezen een stuk land kregen toegewezen voor hun verzet tegen de Moren. Door de geografische ligging heeft Andorra een bergachtig landschap met groene valleien. Veel mensen gaan op autovakantie Andorra om tot rust te komen te midden van de mooie natuur. Daarnaast zijn er enkele historische en culturele bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Deze vind je in hoofdstad Andorra la Vella en kleinere stadjes zoals Escaldes-Engordany en Sant Julià de Lòria.

Vakanties in Andorra ()

Regio's in Andorra

Populaire regio's in Andorra

Andorra en cultuur

In de loop van de eeuwen heeft Andorra van meerdere culturen invloeden overgenomen. Zo wordt er naast Catalaans veel Spaans maar ook Frans gesproken door de bevolking. Wie de cultuur letterlijk wil proeven moet tijdens de autovakantie Andorra eens aanschuiven in een restaurant. De Andorrese keuken kent invloeden van de Catalaanse, Franse en Italiaanse keuken. Zo wordt de vis met saus geserveerd en worden maaltijden geserveerd met pasta. Men maakt veel gebruik van lokaal gekweekte groente. Bekende Andorrese gerechten zijn brossat, een zachte kaas en espinacs a la catalana, spinazie op z'n Catalaans.

Bezienswaardigheden in Andorra

De hoofdstad van Andorra is vooral populair omdat je er veel goedkope winkels aantreft. Deze bevatten vooral alcohol, tabakswaren en parfum. Wat veel mensen niet weten is dat er in Andorra veel parfum gemaakt wordt. In Escaldes-Engordany staat een heus Parfum Museum dat erg interessant is. In dit stadje vind je ook de beroemde waterbekken. De bijbehorende thermen laten je helemaal tot rust komen. Voor een bijzonder uitzicht kun je de kerktoren beklimmen. Tijdens de autovakantie Andorra kun je een wandeltocht maken die je langs de meest bijzondere kerken voert. Avonturiers kunnen in Llorts met een gids mee de ertsmijnen in.

Taal

De officiële taal in Andorra is het Catalaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Andorra heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Andorra heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Andorra zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Andorra bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijnen voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/andorra/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Andorra veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook