Autovakantie België

Voor een autovakantie is België een uitgelezen reisdoel. Als naaste buur van Nederland is de reistijd beperkt en het land heeft op het gebied van architectuur, cultuur en natuur veel te bieden. In het oosten domineert het laaggebergte van de Ardennen, terwijl meer richting de kust heuvelland, heide- en zandgronden en bossen liggen. Oude steden en karakteristieke dorpjes vind je overal in België. De populairste bestemmingen voor een vakantie of weekendtrip in België zijn grotere steden als Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Charleroi. Daarnaast staat België natuurlijk bekend vanwege zijn honderden bieren, uitstekende keuken en gemoedelijke bourgondische sfeer.

Vakanties in België (10)

Regio's in België

Populaire regio's in België

België en cultuur

Een autovakantie in België is zonder meer aan te bevelen voor iedereen die van kunst en cultuur houdt. Vooral Antwerpen telt een groot aantal kunstmusea, zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Museum voor Hedendaagse Kunst en het Stedelijk Prentenkabinet. In Brussel kun je onder meer het Margrittemuseum bezoeken, maar je vindt er tevens het drukbezochte Muziekinstrumenten- en Speelgoedmuseum. Ook in het eeuwenoude Gent zijn veel historische en kunstmusea gevestigd, zoals het Stedelijke Museum voor Actuele Kunst en het Stadsmuseum. Luik heeft behalve een aantal uiteenlopende kunstmusea diverse interessante musea die zich richten op geschiedenis, industrie en transport.

Bezienswaardigheden in België

Gent heeft een van de opvallendste en mooiste binnensteden van België. De oude belforttoren, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk bepalen er het beeld. In deze stad staat ook het kasteel Gravensteen, de laatste middeleeuwse burcht die Vlaanderen rijk is. In totaal telt Gent bijna duizend monumentale bezienswaardigheden, zodat een langdurig verblijf hier zeker gerechtvaardigd is. Tijdens een autovakantie in België mag natuurlijk ook een bezoek aan Antwerpen niet ontbreken. Bezienswaardigheden zijn de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Grote Markt met zijn oude gildehuizen. In de hoofdstad Brussel zijn de middeleeuwse Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele en het Jubelpark met zijn monumenten, fonteinen en triomfboog verplichte kost.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Park Molenheide


8.2

2038 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Park Molenheide

Cocoon Hotel du Commerce


8.1

213 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel du Commerce

Cocoon Hotel Grenier des Grottes


8

214 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Grenier des Grottes

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar België

Hotel Beach Palace

€ 206p.p.

Vertrek 15-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

78 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Beach Palace

Cocoon Hotel du Commerce

€ 98p.p.

Vertrek 15-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

213 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel du Commerce

Castel De Pont-à-Lesse Dinant

€ 105p.p.

Vertrek 15-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

55 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Castel De Pont-à-Lesse Dinant

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook