Autovakantie Denemarken

Denemarken is een Noord-Europees land dat grenst aan de Oostzee en Noordzee. Tijdens een autovakantie Denemarken bereik je het land via Duitsland, dat grenst aan de zuidkant van Denemarken. In Denemarken kun je genieten van natuurschoon afgewisseld met culturele bezienswaardigheden en interessante steden. Ongeveer één vijfde van de totale bevolking van het land woont in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Kopenhagen staat bekend om zijn architectuur, stadsparken, sfeervolle havens, gezellige winkelgelegenheden en wereldberoemde restaurants. Natuurliefhebbers kunnen in Denemarken genieten van de uitgestrekte stranden, eilandjes en pittoreske vissersdorpjes. Bezoek bijvoorbeeld Jutland, het grootste schiereiland van Denemarken met een prachtig en afwisselend landschap.

Vakanties in Denemarken (4)

Regio's in Denemarken

Populaire regio's in Denemarken

Denemarken en cultuur

Cultuurliefhebbers komen niet alleen in de Deense hoofdstad aan hun trekken, maar moeten ook het schiereiland Jutland zeker niet overslaan. Jutland is namelijk rijk aan erfgoed uit de middeleeuwen en de Vikingtijd. Daarnaast was Noord-Jutland een zeer geliefde plek voor een aantal bekende Deense schilders door de unieke lichtval in Skagen, het meest noordelijke puntje van Denemarken. In het zuiden van Jutland vind je vele interessante musea, kathedralen en kerken, en niet te vergeten Ribe: de oudste stad van het land. In Oost-Jutland breng je een bezoek aan de vele Vikingrelieken, die gedateerd zijn tot maar liefst 400 voor Christus. In Oost-Jutland ligt ook Aarhus, de tweede stad van Denemarken. Deze gezellige en sfeervolle stad mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een autovakantie Denemarken.

Bezienswaardigheden in Denemarken

De bekendste bezienswaardigheid in Denemarken is zonder twijfel Legoland in Billund. Dit attractiepark in het zuiden van het land is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen zeer de moeite waard. Ook niet te missen tijdens een autovakantie naar Denemarken is het wereldberoemde standbeeld van de kleine zeemeermin in Kopenhagen. Het beeld werd gemaakt door Edward Eriksen en is gebaseerd op het gelijknamige sprookje van de schrijver Hans Christian Andersen. Het bronzen beeld vormt nu het symbool van de stad en is het meest gefotografeerde monument van Kopenhagen.

Taal

De officiële taal in Denemarken is het Deens. In het Engels kun je echter prima terecht.

Geldzaken

Denemarken heeft als betaalmiddel de Deense Kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Denemarken heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Denemarken zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Denemarken is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Denemarken bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/denemarken/

Kraanwater

Het kraanwater in Denemarken is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Lalandia® in Billund


8.5

188 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lalandia® in Billund

Vakantiepark Lalandia® in Rødby


7.9

72 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

Hovborg Kro


6.8

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hovborg Kro

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Denemarken

Hovborg Kro

€ 483p.p.

Vertrek 20-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hovborg Kro

Vakantiepark Skaerbaekcentret

€ 826p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen
Logies

Vakantiepark Skaerbaekcentret

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

€ 801p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen
Logies

72 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook