Autovakantie Duitsland

Ieder jaar kiezen heel veel Nederlanders voor een autovakantie in Duitsland. Veelzijdiger kan ook bijna niet: in Duitsland vind je prachtige natuur, indrukwekkende steden en een grote keuze aan mooie, goed onderhouden vakantieaccommodaties. In de zomer is een prachtig openluchtzwembad vaak niet ver te zoeken, en in de winter kan er in het zuiden van Duitsland genoten worden van de wintersport. Duitsland is ook een ideaal vakantieland voor wandelaars. Bekende wandelgebieden zijn de Eifel, het Sauerland en het Zwarte Woud. Maar ook in Beieren kun je uitstekend wandelen, met een van de gezellige dorpjes als uitvalsbasis.

Vakanties in Duitsland (240)

Regio's in Duitsland

Populaire regio's in Duitsland

Duitsland en cultuur

Tijdens een autovakantie naar Duitsland zijn er veel mooie bouwwerken en ander cultureel erfgoed te ontdekken. De meeste van de meer dan 6.000 musea liggen in grotere steden als Berlijn, Frankfurt en München. Verspreid over het land vind je prachtige voorbeelden van de middeleeuwse kloosterbouwkunst, bijvoorbeeld in de deelstaten Thüringen en Beieren. Een leuke stad om een paar dagen te verblijven is ook Hamburg, de mondaine havenstad in het noorden van Duitsland. Hier kun je heerlijk winkelen, maar ook musea bezoeken of wandelen door de oude Elbtunnel uit 1911, destijds een ijzersterk staaltje techniek.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Een flink deel van Duitslands bezienswaardigheden concentreert zich rond de hoofdstad Berlijn, gelegen in voormalig Oost-Duitsland. Berlijn ligt op een prima afstand om tijdens een autovakantie in Duitsland te bezoeken. Bezoek in dat geval zeker de Brandenburger Tor, de poort naar de boomrijke boulevard Unter den Linden. Deze poort is het symbool van de tweedeling en hereniging van Duitsland. Andere bekende bezienswaardigheden in Berlijn zijn het slot Sanssouci en het Museum-eiland. Langs de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden vind je de Lorelei, een rots van 132 meter hoog waaraan een oud volksverhaal verbonden is van een meermin die met haar lieflijke gezang schepen op de klippen liet lopen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Regina Maris


9.9

294 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Regina Maris

Familiepark Senftenberger See


9.7

38 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Familiepark Senftenberger See

AHORN Berghotel Friedrichroda


9.5

41 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

AHORN Berghotel Friedrichroda

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Duitsland

Familotel Bavaria

€ 339p.p.

Vertrek 01-06-2019
4 dagen
All inclusive

18 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Familotel Bavaria

Familotel Schreinerhof

€ 1.181p.p.

Vertrek 01-06-2019
8 dagen
All inclusive

228 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Familotel Schreinerhof

Predigtstuhl Resort

€ 154p.p.

Vertrek 01-06-2019
4 dagen
All inclusive

40 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Predigtstuhl Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook