Autovakantie Frankrijk

Een van de populairste vakantielanden van Europa is Frankrijk. Het kan elk jaar rekenen op tientallen miljoenen toeristen, terwijl de Fransen zelf hun vakantie ook graag in eigen land doorbrengen. Dit wordt mede veroorzaakt door het enorme grondgebied van Frankrijk, wat het landschap bijzonder afwisselend maakt. Je vindt er ruige bergen, glooiend heuvelland en uitgestrekte bosgebieden, maar tevens prachtige kusten als de Côte d’Azur en talloze wijnstreken. Behalve vanwege de natuur en de omgeving staat het land bekend om zijn schitterende steden, rijke cultuur en verfijnde keuken. Een autovakantie in Frankrijk betekent dan ook genieten in alle opzichten.

Vakanties in Frankrijk (75)

Regio's in Frankrijk

Populaire regio's in Frankrijk

Frankrijk en cultuur

In Frankrijk nemen kunst en cultuur traditioneel een vooraanstaande plaats in. Belangrijke steden als Lyon, Marseille, Parijs en Toulouse beschikken over talloze musea en andere interessante bezienswaardigheden, terwijl er ook veel theaters zijn gevestigd. Parijs heeft operahuizen als de Opéra Bastille en een groot aantal kunstmusea, waaronder het Louvre, het Picassomuseum en het Centre George Pompidous. De Franse hoofdstad telt verder veel natuur- en wetenschapsmusea. Wil je tijdens je autovakantie in Frankrijk culinair worden verwend, dan is Lyon aan te bevelen. De Oost-Franse metropool wordt niet voor niets de hoofdstad van de gastronomie genoemd en is daarnaast een belangrijke wijnregio.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Frankrijk is hét vakantieland bij uitstek voor wie interessante bezienswaardigheden wil bekijken. Een onvermijdelijke attractie is natuurlijk de Eiffeltoren, maar Parijs staat werkelijk vol met monumenten en historische gebouwen. De negentiende-eeuwse Arce de Triomphe, de Notre-Damekathedraal uit de middeleeuwen en het fraaie stadhuis Hôtel de Ville zijn maar een paar voorbeelden. Plan je een uitgebreide autovakantie in Frankrijk, dan vormen onder meer het Paleis van Versailles in de gelijknamige stad, de parken van Marseilles en de kerken en kathedralen van Lyon en Toulouse bijzondere uitstapjes. Voor echte cultuur- en architectuurliefhebbers is Frankrijk dus niet met één vakantie bekeken.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel de la Jamagne


9.8

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel de la Jamagne

Best Western Cannes Riviera Hotel & Spa


9.6

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Best Western Cannes Riviera Hotel & Spa

Hotel Domaine de Rouffach


9.1

36 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Domaine de Rouffach

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Frankrijk

Explorers Hotel at Disneyland Paris

€ 142p.p.

Vertrek 22-02-2019
3 dagen
Logies & ontbijt

247 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Explorers Hotel at Disneyland Paris

Radisson Blu Paris Marne La Vallée

€ 211p.p.

Vertrek 01-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

104 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Radisson Blu Paris Marne La Vallée

Villages Nature Paris

€ 540p.p.

Vertrek 15-03-2019
4 dagen
Logies

59 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Villages Nature Paris

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook