Autovakantie Hongarije

Hongarije is een vakantiebestemming die prima met de auto te bereizen is. De afstand tussen Amsterdam en Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is 1442 kilometer. De makkelijkste route loopt via Frankfurt, Nürnberg, Regensburg, Passau, Linz en Wenen naar Boedapest. Voor een autovakantie naar Hongarije moet een tolvignet worden aangeschaft, dit is verplicht op de Hongaarse snelwegen. Een tolvignet kost voor tien dagen tien euro en voor de geldigheid van een maand 16,80 euro. Daarnaast is een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart een vereiste om het land in te komen. In Hongarije geldt een absoluut alcoholverbod voor de bestuurder.

Vakanties in Hongarije (6)

Regio's in Hongarije

Populaire regio's in Hongarije

Hongarije en cultuur

Dat muziek onlosmakelijk verbonden is aan de Hongaarse cultuur is te merken aan de vele festivals en evenementen die in het teken staan van de zigeunermuziek, de temperamentvolle volksliederen en folkloristische dansen. Wanneer je op autovakantie in Hongarije bent, is de kans groot dat je ergens op een volksfeest terecht komt. Op dit soort dagen wordt het nationale gerecht van Hongarije gegeten: goulash. Van deze vleesschotel en soep zijn er vele varianten, die per streek van ingrediënten verschillen.

Bezienswaardigheden in Hongarije

Boedapest is een stad met historie. De oudste brug over de Donau, de kettingbrug, dreigde al voor de inwijding in 1849 vernield te worden door de Oostenrijkers waar de Hongaren tegen in opstand waren. De brug werd in januari 1945 daadwerkelijk vernield doordat de troepen van Hitler de brug opbliezen. Boedapest staat tevens bekend om de tientallen openbare Turkse badhuizen. Deze ontspannende thermaal baden zijn een overblijfsel uit de Turkse bezettingstijd. Veel autovakanties naar Hongarije zullen het Balatonmeer als bestemming hebben. Het ondiepe water en de waterpretparken maakt het grootste meer van Midden-Europa de ultieme vakantiebestemming voor gezinnen met jonge kinderen.

Taal

De officiële taal in Hongarije is het Hongaars. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Hongarije heeft als betaalmiddel de forint. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Hongarije heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Hongarije zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Hongarije is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Hongarije bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 107, ambulance: 104 en brandweer: 105.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld (service charge) bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Wanneer er geen 'service charge' op de rekening staat is het geven van een fooi van 10-15% gebruikelijk. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/hongarije/

Kraanwater

In Hongarije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Annabella


8.8

71 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Annabella

Greenfield Hotel Golf & Spa


8.4

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Greenfield Hotel Golf & Spa

Hunguest Hotel Repce Gold


8.2

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hunguest Hotel Repce Gold

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Hongarije

Greenfield Hotel Golf & Spa

€ 432p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
All inclusive

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Greenfield Hotel Golf & Spa

Hotel/Bungalow Club Tihany

€ 476p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
Logies

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel/Bungalow Club Tihany

Hunguest Hotel Repce Gold

€ 446p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen
Halfpension

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hunguest Hotel Repce Gold

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook