Autovakantie Italië

Italië is een laarsvormig, 62 miljoen inwoners tellend land in Zuid-Europa. Het wordt omsloten door de Middellandse en Adriatische Zee en kent een grote variëteit aan landschappen en steden; van de met cipressen bezaaide heuvels in Toscane tot de ongerepte ruigheid in het zuiden, van Rome als centrum van het oude Romeinse Rijk tot Milaan met het eigentijdse en stijlvolle hart van de Italiaanse mode-industrie. Italië kent een zeer rijke geschiedenis, waarvan talloze sporen bewaard zijn gebleven. Daarnaast is het een land van lekker eten en drinken; het nationale motto luidt niets voor niets la dolce vita (het goede leven). Wil je tijdens een trip met eigen vervoer genieten van de relaxte mediterrane sfeer, dan is een autovakantie naar Italië zeker aan te raden.

Vakanties in Italië (412)

Regio's in Italië

Populaire regio's in Italië

Italië en cultuur

Tijdens je autovakantie Italië kom je aan cultuur niets tekort. Italianen koesteren hun historie en kunst, waardoor je in vrijwel alle steden en dorpen monumenten en musea vindt. Hoogtepunten in hoofdstad Rome zijn het Forum Trajanum, Forum Romanum, Colloseum, Capitool, Via Appia Antica, het Pantheon en Vaticaanstad met de Sint-Pieterbasiliek en het Vaticaans Museum. Aanraders in Florence: het befaamde museum Uffizi met zijn omvangrijke collectie (met werken van grote meesters als Botticelli en Michelangelo) en het schitterende Palazzo Pitti, dat wordt omringd door de mooie Boboli Tuinen. Ook niet te missen: de middeleeuwse Ponte Vecchio met zijn charmante winkeltjes.

Bezienswaardigheden in Italië

In het noorden kun je tijdens je autovakantie Italië lange wandelingen maken tussen de hoge toppen van de Alpen en Dolomieten, om vervolgens verder te rijden naar prachtige meren als het Lago Maggiore, Lago di Garda en Lago di Como. In de vlaktes van Campania ligt de vulkaan Vesuvius, die na een uitbarsting in 79 n. Chr. de stad Pompeii onder lava bedolf. Lekker naar het strand? Ga dan naar oostelijke badplaatsen als Cattolica en Rimini.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Madatsch


9.9

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Madatsch

Hotel Angelo Engel


9.7

109 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Angelo Engel

Grand Hotel Riviera


9.7

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Riviera

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Italië

Appartementen Le Logge

€ 462p.p.

Vertrek 06-04-2019
8 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Le Logge

Blue Bay Resort

€ 268p.p.

Vertrek 11-05-2019
8 dagen
Halfpension

Blue Bay Resort

VOI Marsa Sicla Resort

€ 269p.p.

Vertrek 18-05-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

VOI Marsa Sicla Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook