Autovakantie Kroatië

Met een kustlijn van maar liefst 1.800 kilometer aan de Adriatische Zee, die zich uitstrekt van het schiereiland Istrië tot Dubrovnik in het zuiden, biedt Kroatië de mooiste routes voor een autovakantie. Het noorden van het land, op ongeveer 1.300 kilometer van Nederland, is in ongeveer 1 dag te bereiken, naar het zuiden leg je rond de 1.750 kilometer af. Tijdens een autovakantie naar Kroatië heb je echter de mogelijkheid zowel het zuiden als het noorden te bezoeken: van het Romeinse Pula op Istrië via de prachtige eilanden langs de kust tot aan de middeleeuwse muren van Dubrovnik!

Vakanties in Kroatië (83)

Regio's in Kroatië

Populaire regio's in Kroatië

Kroatië en cultuur

Kroatië wordt gekenmerkt door een mediterrane cultuur. In de praktijk betekent dit dat het leven zich, zeker in de zomermaanden, voornamelijk buiten de deur afspeelt. Tijdens je autovakantie naar Kroatië zul je dan ook op een levendig buitenleven stoten met overal gezellige terrasjes en talloze open air events. Een voorbeeld daarvan is het Romeinse amfitheater in Pula, waar concerten en opera's worden gegeven. Kroaten zijn bovendien gastvrij en houden van het goede leven: de keuken met veel Italiaanse invloeden is dan ook een echte aanrader. Wat betreft communicatie spreken de meeste jongeren Engels, de oudere generatie daarentegen eerder Duits.

Bezienswaardigheden in Kroatië

Tijdens je autovakantie naar Kroatië zul je veel overblijfselen uit het Romeinse Rijk aantreffen, want niet alleen nu, ook eeuwen geleden vormde het met veel natuurschoon gezegende Kroatië al een geliefd vakantieoord voor de Romeinse upper class. In Pula en Split vind je nog belangrijke bouwwerken uit deze periode. Maar ook het ommuurde Dubrovnik, de parel aan de Adriatische Zee, staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Boottochtjes naar Hvar en Brač zijn daarnaast een echte belevenis, net als de Brioni-eilanden, waar ooit de Joegoslavische leider Tito 's zomers resideerde en dat nu is uitgeroepen tot nationaal park.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Valamar Club Tamaris & Casa Palma


9.8

42 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Valamar Club Tamaris & Casa Palma

Hotel Valamar Zagreb


8.9

141 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Valamar Zagreb

Olympia Sky


8.9

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Olympia Sky

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Kroatië

Hotel Valamar Atrium Baska Residence

€ 672p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Valamar Atrium Baska Residence

Remisens Premiun Ambassador

€ 648p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Remisens Premiun Ambassador

Hotel Sol Aurora

€ 745p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sol Aurora

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook