Autovakantie Oostenrijk

Oostenrijk is meer dan alleen een wintersportparadijs. Met zijn historische steden, rijke cultuur en kenmerkende bergtoppen heeft het land de vakantieganger ook in de andere seizoenen namelijk veel te bieden. Zo staat Karinthië in het zuiden bekend om zijn prachtige meren en stranden, lenen de berg- en heuvelgebieden van Tirol en Vorarlberg zich uitstekend voor wandel- en fietstochten en kom je hier tevens op culinair gebied aan je trekken. De belangrijkste steden voor een autovakantie in Oostenrijk zijn Wenen, Graz, Innsbruck, Linz en Salzburg. Behalve om hun musea en monumenten danken deze vakantiebestemmingen hun populariteit mede aan een gevarieerd uitgaansleven.

Vakanties in Oostenrijk (354)

Regio's in Oostenrijk

Populaire regio's in Oostenrijk

Oostenrijk en cultuur

Kunst en cultuur zijn onlosmakelijk met Oostenrijk verbonden. Het land kent een lange traditie als het gaat om schilderkunst en klassieke muziek. Voor een culturele autovakantie kun je in Oostenrijk dan ook een gevarieerd programma samenstellen. Met name Wenen beschikt over veel musea voor kunst, waaronder de Kunsthalle, het Liechtensteinmuseum en het museum voor moderne kunst MUMOK. Daarnaast staat de hoofdstad bekend om theaters en operazalen als het Burgtheater en de Weense Staatsopera. Salzburg is de stad van Mozart, en zijn geboortehuis is tegenwoordig een museum. De Tiroolse cultuur wordt belicht in het Volkskunstmuseum en het Landesmuseum van Innsbruck.

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Met vele oude kerken, kathedralen, paleizen, kastelen en burchten kent Oostenrijk talloze bezienswaardigheden en architectonische hoogstandjes. Vooral in het historische centrum van Salzburg vind je veel oude kerkgebouwen, met de Domkerk als bekendste blikvanger. In en rond de stad staan verder diverse kastelen, zoals de Festung Hohensalzburg en Schloss Hellbrunn. Qua monumentale gebouwen doet Wenen daar met onder meer de Stephansdom en de Augustijnerkerk niet voor onder. De Millenniumtoren en de Donauturm zijn daarentegen goed voorbeelden van de prachtige moderne architectuur in Oostenrijk. Meer geschiedenis in Oostenrijk tijdens je autovakantie vind je in Graz, dat over de grootste middeleeuwse binnenstad van Centraal-Europa beschikt.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Pachmair More Inclusive+


9.9

129 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pachmair More Inclusive+

Hotel Andy


9.9

99 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Andy

Familienparadies Lerch


9.8

114 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Familienparadies Lerch

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Oostenrijk

SENTIDO Seehotel Kaiserstrand

€ 241p.p.

Vertrek 01-06-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Seehotel Kaiserstrand

Seehotel Bellevue

€ 651p.p.

Vertrek 01-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Seehotel Bellevue

Hotel Römerhof

€ 483p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

21 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Römerhof

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook