Autovakantie Polen

Polen is een Midden-Europees land dat een lange geschiedenis kent. De oprichting vond plaats aan het einde van de 10e eeuw. In de Tweede Wereldoorlog werd het land zwaar getroffen en verloren miljoenen mensen het leven. Door de ligging vind je er zowel bergen als vlaktes. In de zomer is het er warm, in de winter daalt de temperatuur onder nul. Veel mensen maken een autovakantie Polen om te genieten van de natuurverschijnselen of om bezienswaardigheden te bekijken. Deze vind je niet alleen in de hoofdstad Warschau, maar ook in Toruń en Krakau. Polen heeft ook een eigen nationale keuken.

Vakanties in Polen (12)

Regio's in Polen

Populaire regio's in Polen

Polen en cultuur

Doordat er in de afgelopen duizend jaar verschillende culturen zijn samengesmolten in Polen, heeft het land een eigen karakter gekregen. Zo kent de kunst een grote veelzijdigheid die je niet vaak ziet in andere landen. Ook op muzikaal en literair gebied kom je tijdens de autovakantie Polen genoeg tegen. Chopin is een van de meest beroemde componisten aller tijden en ook schrijvers zoals Mickiewicz worden wereldwijd geroemd. Ook in de bouwstijl van de grote steden zie je verschillende invloeden terug. Een Poolse maaltijd bestaat vaak uit een soepje en veel vlees en groenten. Bekende gerechten zijn de aardappelpannenkoekjes en peperkoek.

Bezienswaardigheden in Polen

De oude binnensteden van Krakau, Warschau en Zamość zijn het bezoeken tijdens de autovakantie Polen meer dan waard. Je vindt er ook musea die je meer vertellen over het land en de regio waar je je bevindt. Ook het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau behoort tot de populaire bestemmingen. De zoutmijnen van Wieliczka en Bochnia zijn erg bijzonder, evenals het grootste kasteel van de wereld dat in Malbork staat. Natuurliefhebbers kunnen in het oosten het woud van Białowieża bezoeken. In deze bossen groeien meer dan duizend plantsoorten en leven bijzondere dieren, zoals de wolf, lynx en wisenten.

Taal

De officiële taal in Polen is het Pools. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Polen heeft als betaalmiddel de Zloty. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Polen heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Polen zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Polen is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Polen bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/polen/

Kraanwater

In Polen wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Grand Lubicz-Uzdrowisko Ustka


9.8

18 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Lubicz-Uzdrowisko Ustka

Hotel Senator


4

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Senator

Hotel Aquarius Spa


9.9

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aquarius Spa

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Polen

Marena Wellness & SPA

€ 336p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Marena Wellness & SPA

Diva SPA

€ 426p.p.

Vertrek 20-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Diva SPA

Hotel Aquarius Spa

€ 522p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aquarius Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook