Autovakantie Slovenië

Slovenië is een land dat gelegen is in het midden van Europa. Het grondgebied werd al in de steentijd door mensen bewoond. Daarna kwamen de Indo-Europeanen, Kelten en vervolgens de Romeinen er wonen. Het duurde tot 1991 eer het land echt onafhankelijk werd. Veel mensen gaan op autovakantie Slovenië vanwege het indrukwekkende landschap. Het kleine landje bevat bergen, meren, bossen en andere natuurverschijnselen. De culturele bezienswaardigheden vind je vooral in de oude stadjes, zoals hoofdstad Ljubljana. Deze bestaan uit kastelen, kerken en musea. Het land heeft daarnaast een eigen keuken.

Vakanties in Slovenië (7)

Regio's in Slovenië

Populaire regio's in Slovenië

Slovenië en cultuur

De mensen in Slovenië leven ongeacht achtergrond ongeveer allemaal volgens dezelfde leefwijze. Ze hechten veel waarde aan de natuur en gaan er dan ook vaak op uit om te wandelen, of in de winter te skiën. Het land kent een lange muzikale geschiedenis, getuige volksliederen die al in de 15e eeuw geschreven werden. Tegenwoordig wordt er nog veel volksmuziek gespeeld op straat en in theaters. Door de geografische ligging is de Sloveense keuken een mengelmoesje van die van andere keukens. Bekende gerechten die je tijdens de autovakantie Slovenië kunt proberen zijn prsut meso en kruh.

Bezienswaardigheden in Slovenië

De meeste mensen gaan op autovakantie Slovenië om wat van het land te zien. Een mooi startpunt is het Meer van Bled. Het meer zelf is erg in trek bij zeilers en roeiers, in de omgeving staan enkele historische gebouwen. Hier begint ook het Triglav Nationaal Park, vernoemd naar de gelijknamige hoge berg. De valleien en bergen lenen zich uitstekend om te wandelen. Stop onderweg af en toe om te genieten van het bijzondere uitzicht. Avonturiers kunnen in de Grotten van Škocjan en Postojna hun ogen uitkijken. In Ljubljana vind je veel oude pleinen, een kasteel en grote kerk. Ook het Nationaal Museum en enkele kunstmusea zijn hier gevestigd.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel & Château Lambergh


9.6

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Thermana Park Laško


9

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Thermana Park Laško

Bohinj Eco Hotel


8.6

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Slovenië

Eco Resort Terme Snovik

€ 245p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

65 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Eco Resort Terme Snovik

Hotel Astoria Bled

€ 357p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Astoria Bled

Bernardin Resort

€ 333p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bernardin Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook