Autovakantie Spanje

Zon, zee, strand, een heldere zee en zomerse temperaturen maken van Spanje een aantrekkelijk vakantieland. Maar wie naast gezellige terrasjes, een uitstekende keuken en een bruisend uitgaansleven iets van de cultuur wil zien, kan hier ook alle kanten op. Langs de kust vind je geliefde toeristische plaatsen als Alicante, Barcelona, Málaga en Valencia. De hoofdstad Madrid ligt in het midden van het land en behoort tot de grootste steden van Europa. Een autovakantie in Spanje biedt natuurlijk ook goede mogelijkheden om het broeierige binnenland te verkennen. De natuur varieert van berggebieden als de Pyreneeën en de Sierra Nevada tot de woestijnachtige Spaanse Hoogvlakte.

Vakanties in Spanje (68)

Regio's in Spanje

Populaire regio's in Spanje

Spanje en cultuur

Kunstliefhebbers kunnen tijdens een autovakantie in Spanje eigenlijk onbeperkt kiezen. Van het Salvador Dalí-museum in het noordelijke Figueres tot het Museum voor Moderne Kunst in Málaga in Zuid-Spanje. Vooral in steden als Barcelona, Madrid en Valencia zijn volop musea. Veel daarvan hebben een toonaangevende kunstcollectie, waaronder het Museum voor Schone Kunsten in Valencia, het Pradomuseum in Madrid en het Picassomuseum in Barcelona. Een belangrijk cultureel hoogtepunt van recentere datum is de basiliek La Sagrada Familia in Barcelona. Ontworpen door de architect Antoni Gaudí begon de bouw ervan in 1882 en is deze nog steeds gaande.

Bezienswaardigheden in Spanje

Een land met zo’n rijke geschiedenis als Spanje staat vol met bezienswaardigheden. Een van de bekendste toeristische trekpleisters is het middeleeuwse paleis Alhambra in de Zuid-Spaanse stad Granada. Madrid biedt plaats aan een groot aantal monumenten en kerken, zoals de Kathedraal van Madrid en de oude stadspoort Puerta de Alcalá. Als je tijdens je autovakantie in Spanje toch in het centrum van het land bent, is Toledo een uitstapje waard. De stad heeft een prachtig historisch centrum, waar de beroemde Kathedraal van Toledo staat. Ook in de kustplaatsen Barcelona en Valencia is de geschiedenis zichtbaar in tientallen monumenten, gebouwen en kerken.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Best San Diego


9.6

30 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Best San Diego

PortAventura Hotel El Paso


9.5

83 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

PortAventura Hotel El Paso

Hotel Estival Centurion Playa


9.5

55 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Estival Centurion Playa

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Spanje

Aparthotel Blaumar

€ 549p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

153 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Blaumar

Hotel Flamingo Beach Resort

€ 602p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Flamingo Beach Resort

Hotel Blaumar

€ 319p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

65 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Blaumar

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook