Autovakantie Tsjechië

Een Autovakantie naar Tsjechië geeft je alle vrijheid om dit boeiende land op je eigen tempo te ontdekken. Tsjechië ligt in Centraal-Europa en heeft Praag als hoofdstad. Op slechts tien uur rijden van Nederland, net over grens met Duitsland en Tsjechië, ligt West-Bohemen. Een spectaculair gebied dat zich uitstrekt van de kuuroorden Mariánské Lázne en Karlovy Vary in het noorden tot aan het Lipnomeer in het zuiden. Hier zijn eindeloze wandelroutes, pittoreske dorpjes, oude kastelen, culturele bezienswaardigheden en thermale baden te vinden. Ook de natuur is er overweldigend met uitgestrekte bossen en grote meren.

Vakanties in Tsjechië (16)

Regio's in Tsjechië

Populaire regio's in Tsjechië

Tsjechië en cultuur

Tsjechië heeft een uitgebreide culturele en historische erfenis. Zo liggen er duizenden kastelen, kerken, paleizen en burchten over het gehele land verspreid. Mooie steden zoals Telc, Cesky Krumlov en Praag staan vanwege hun historische binnenstad zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens een autovakantie in Tsjechië kun je in de zomermaanden niet om de talloze festiviteiten heen die overal in het land georganiseerd worden. Het Internationale Folkloristische Festival in Straznice is een absoluut hoogtepunt voor de liefhebbers van traditionele klederdrachten en volksmuziek. Het plaatsje Jičín is de sprookjeshoofdstad van Europa waar vele beroemde schrijvers inspiratie opdeden voor hun mooiste vertellingen.

Bezienswaardigheden in Tsjechië

Praag is een van de mooiste steden van Europa en mag tijdens een autovakantie naar Tsjechië niet gemist worden. Laat je betoveren door de schoonheid van de Praagse Burcht, de astronomische klok en de Karelsbrug. Wil je de echte Tsjechische Pilsner proeven? Bezoek dan de bierbrouwerijen van Pilsen. Tsjechië is echter ook het land van grotten en bergen. In de Moravische Karst zijn talloze grotten en ondergrondse rivieren te vinden. Het Reuzengebergte ligt slechts 125 kilometer noordelijk van Praag. Hier vind je de Snezka, de hoogste berg van Tsjechië. Vanaf de top op 1.602 meter heb je een fantastisch uitzicht op het Reuzengebergte.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Babylon


9.5

120 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Babylon

Hotel Orea Resort Horal


9.3

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Orea Resort Horal

Lipno Lake Resort


8.7

315 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lipno Lake Resort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Tsjechië

Hotel Spindlerova Bouda

€ 162p.p.

Vertrek 27-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

28 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Spindlerova Bouda

Wellness Hotel Windsor

€ 222p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Wellness Hotel Windsor

Clarion Hotel Spindleruv Mlyn

€ 195p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

40 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Clarion Hotel Spindleruv Mlyn

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook