Autovakantie Zwitserland

In de winter kun je er skiën, in de zomer kun je er heerlijk wandelen en het predicaat Swiss made staat − bijvoorbeeld als kwaliteitslabel op de welbekende horloges − niet voor niets overal ter wereld garant voor kwaliteit! Een autovakantie naar Zwitserland betekent al genieten, terwijl je nog in de auto zit: in de verte doemen besneeuwde bergtoppen op en de wegen kronkelen er door bergpassen en tunnels doorheen. Het Zwitserse landschap met zijn alpentoppen, alpenweides en kristalheldere meren geldt ongetwijfeld als Zwitserlands grootste toeristenmagneet, maar ook in de Zwitserse steden valt meer te ontdekken dan slechts goed bewaarde bankgeheimen!

Vakanties in Zwitserland (22)

Regio's in Zwitserland

Populaire regio's in Zwitserland

Zwitserland en cultuur

Wie aan Zwitserland denkt, denkt meestal aan chocolade, zakmessen, horloges en kaasfondue. Maar wist je ook dat je tijdens een autovakantie naar Zwitserland arriveert in een land dat per hoofd van de bevolking het grootste aantal musea kent? Met maar liefst duizend musea op een relatief klein oppervlak en een cultuur die is beïnvloed door diverse tradities en gewoontes − van Duitse Gründlichkeit tot Romaanse invloeden in het Italiaans- en Franssprekende deel − valt er in Zwitserland veel te ontdekken! Bezoek de kunst- en cultuurscene in Zürich, snoep van Chügelipastete in Luzern of maak kennis met tradities als de Walliser koeiengevechten.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

Tijdens een autovakantie naar Zwitserland heb je altijd de keuze. Is het tijd voor wat natuurschoon of een uitstapje naar de bezienswaardigheden die de Zwitsers zelf gecreëerd hebben? Zo neem je de kabelbaan naar de top van de Klein-Matterhorn om het symbool van Zwitserland te fotograferen: de Matterhorn, en zo slenter je over de eeuwenoude Kapelbrug in middeleeuws Luzern. Bezoek de hoofdstad van Zwitserland op het vlak van kunst en cultuur: Zürich. Of winkel in het mondaine Genève of Lausanne. Van de Rijnwaterval tot het Museum Oskar Reinhart in Winterthur, in Zwitserland gaan cultuur én natuur hand in hand!

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Steinmattli


9.2

107 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Steinmattli

Hotel Laudinella


8.9

281 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Laudinella

Parkhotel Silvretta


8.9

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Parkhotel Silvretta

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Zwitserland

Hotel Valaisia

€ 378p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Valaisia

Appartementen Veysonnaz

€ 486p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

24 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Veysonnaz

Hotel Steinmattli

€ 594p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

107 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Steinmattli

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook