Camping België

België is niet alleen een land van bier en lekker eten, maar scoort ook op andere gebieden uitstekend. Het is bijvoorbeeld rijk aan cultuur en geschiedenis, waarvan vooral de grote steden getuigen. Verder vind je er uitgestrekte bossen en berggebieden, een gevarieerd binnenland en populaire badplaatsen. De hoofdstad van het 11 miljoen inwoners tellende land is Brussel. Behalve om zijn historische steden is België ook geliefd om het platteland met zijn schilderachtige dorpjes en gemoedelijke sfeer. Heb je zin in een afwisselende kampeervakantie zonder al te ver te hoeven reizen, dan is een camping in België een uistekende keuze.

Vakanties in België ()

Regio's in België

Populaire regio's in België

Vakantie Ardennen

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Ardennen

Vakantie Noordzeekust

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Noordzeekust

Vakantie Vlaanderen

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Vlaanderen

Omgeving

De grootste natuurgebieden van België zijn te vinden in het Franstalige Wallonië. Hier liggen de Ardennen en de Belgische Eifel, waar het laaggebergte tot zevenhonderd meter hoogte reikt. Bossen, rotsen, valleien en rivieren bepalen er de omgeving. Tegen Duitsland aan ligt het natuur- en wandelpark De Hoge Venen. Westelijk van de Ardennen wordt het landschap minder bergachtig om plaats te maken voor de heuvels van de Voerstreek en Haspengouw. Net als in het West-Vlaamse Heuvelland en de glooiende Vlaamse Ardennen zijn er aantrekkelijke wandel- en fietsroutes. Voor hun vakantie op een camping in België kiezen ook veel toeristen voor de 70 kilometer lange kuststrook.

België en cultuur

Een van de belangrijkste cultuursteden aan de Belgische kust is Oostende. Dankzij een oud centrum, negentiende-eeuwse wijken en eeuwenoude kerken is het verleden er overal aanwezig. Nabijgelegen steden als Brugge en Gent hebben een vergelijkbaar stadsbeeld en zijn voor de cultuurminnaar daarmee minstens zo aantrekkelijk. Meer fotogenieke architectuur vind je in Antwerpen (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal) en Brussel (Sint-Michielskathedraal). Cultureel en historisch interessante steden in Wallonië zijn Bergen, Luik en Namen. Aan welke regio je dus ook de voorkeur geeft voor een verblijf op een camping in België, er valt altijd genoeg te zien en te genieten.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Bekijk ook