Camping Ardennen

De Ardennen staan bekend als een natuurrijk gebied waar heuvels en laaggebergte het landschap decoreren. Bij toeristen is het een populaire vakantiebestemming vanwege de diversiteit aan recreatiemogelijkheden. Zo komen er veel fietsers naar het zuidoostelijke deel van België om bekende beklimmingen te overwinnen. Ook survivallen, kanoën, hardlopen en natuurlijk wandelen kun je er prachtig. Vanaf je camping in de Ardennen proef je de natuur al bij het wakker worden en ben je in een mum van tijd op de leukste plekken.

Vakanties in Ardennen ()

Plaatsen in Ardennen

Populaire plaatsen in Ardennen

Omgeving

Er zijn enkele bekende stadjes in de Ardennen waar je zeker eens naartoe moet. Deze zijn makkelijk bereikbaar vanaf je camping in de Ardennen. La Roche heeft een kenmerkend kasteel dat voor bezoekers toegankelijk is en het ligt in een pittoreske omgeving waar mooie uitzichten te vinden zijn. Durbuy ligt er redelijk in de buurt en is het kleinste stadje van de wereld. In deze omgeving kun je onder meer kanoën, klimmen, quads huren of uit een helikopter afdalen. Vanuit Remouchamps kun je prachtige fietstochten maken met de Redoute en Stockeu als grote uitdagingen. Voor de kleintjes kun je in Coo terecht bij Plopsa, een bekend attractiepark.

Ardennen en cultuur

De Ardennen staan ook bekend om de Slag om de Ardennen. Deze werd verfilmd in de hitserie Band of Brothers. In de regio vind je dan ook veel musea en monumenten die als eerbetoon aan de slachtoffers zijn geplaatst. Verder zijn er tal van musea over de rijke geschiedenis die het gebied kent; zeker de moeite waard voor een dagje weg vanuit de camping in de Ardennen. Tijdens het diner kun je genieten van een lekker biertje dat gebrouwen is in de omgeving; bijna elk dorp of stadje heeft wel een eigen brouwerij. Ook leuk voor een excursie!

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur in Ardennen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook