Camping Noordzeekust

Nederland wordt voor een groot deel omringd door het water van de Noordzee. De kustlijn bestaat voor het grootste deel uit zandstranden en duinen. In Zeeland hebben ze daar met de Deltawerken nog een extra bescherming bij gemaakt. Zo wordt ervoor gezorgd dat Nederland niet voor een deel onder water komt te staan. Het landschap is overal anders. Van heuvelachtige duinen bij Schoorl tot de Waterleidingduinen bij Zandvoort. Tegenwoordig boeken veel mensen een camping Noordzeekust om te genieten van mooie natuur, maar ook om een stedentrip te kunnen maken. Zo liggen Zandvoort en Scheveningen vlakbij Amsterdam en Den Haag.

Vakanties aan de Noordzeekust ()

Plaatsen aan de Noordzeekust

Populaire plaatsen aan de Noordzeekust

Omgeving

Mensen die een camping Noordzeekust boeken om van totale rust te genieten kunnen het beste naar Noord-Holland of Zeeland uitwijken. Hoe verder je naar boven of beneden gaat, hoe rustiger het wordt. Voor de natuur maakt het niet zo veel uit, het is immers overal even mooi. Maak in het voorjaar een fietstocht langs de bollenvelden, of in de herfst een mooie boswandeling. In veel delen van de duinen lopen paarden, koeien en herten die hun gezicht vaak even laten zien. Vanaf de camping maak je ook gemakkelijk een uitstapje iets verder het land in. Denk hierbij aan de Schermer, Beemster en het Groene Hart.

Noordzeekust en cultuur

Veel duingebieden hebben een informatiecentrum waar je meer kunt zien en leren over de omgeving. Ook grote musea zijn vanaf de camping Noordzeekust nooit ver weg. Maak een stedentrip en bezoek het Rijksmuseum in Amsterdam of het Gemeentemuseum van Den Haag. Vlakbij Zaandam vind je de Zaanse Schans waar oude Nederlandse gebruiken worden uitgeoefend. Wie geen tijd heeft om het hele land rond te reizen kan in Madurodam een kleine versie zien. De kleintjes zullen in dierentuinen zoals Artis en Blijdorp hun ogen uitkijken terwijl de jongeren 's avonds het nachtleven zullen induiken.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur aan de Noordzeekust

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook