Camping Vlaanderen

Vlaanderen is een waar campingparadijs voor jong en oud. De vriendelijke Vlamingen hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Van de vele verzorgde familiecampings langs de kust tot aan de leuke natuurbewuste campings in de Ardennen, iedereen voelt zich thuis op zo'n gezellige camping in Vlaanderen. In dit bosrijke noordelijke deel van België met zijn sappige groene weides valt er het hele jaar door voor het hele gezin meer dan genoeg te genieten. Uitgebreid wandelen, fietsen op zeer goed verzorgde fietspaden, klimmen, met de kano de rivier op of zwemmen in zee of op de camping, je hoeft je in Vlaanderen geen moment vervelen.

Vakanties in Vlaanderen ()

Plaatsen in Vlaanderen

Populaire plaatsen in Vlaanderen

Omgeving

Bijna elke camping in Vlaanderen is gericht op de natuur. Je kunt hier verdwalen in de schoonheid van (sprookjesachtige) bossen, glooiende heuvels in alle tinten groen en indrukwekkende valleien met frisse, kronkelende riviertjes. Een bezoek aan een van de vele middeleeuwse kastelen en lokale evenementen in de zomer vul je makkelijk aan met een dagje in een van de charmante, historische steden als Antwerpen, Leuven, Gent of Brugge. Vlaanderen biedt met zijn grote variatie aan natuur, steden en cultuur ieder lid van het gezin een heerlijke (kampeer)vakantie.

Vlaanderen en cultuur

Of je nu aan zee op een camping in Vlaanderen staat of meer richting het oosten van Vlaanderen: je wordt altijd positief verrast door de levenslust van de bourgondisch aangelegde Vlamingen. Bijna elk stadje brouwt haar eigen (uitstekende) bier, de kwaliteit van het eten is hoog en overal vind je interessante marktjes. Creatieve stalletjes met ambachtelijk handwerk, kermis, grappige evenementen voor kinderen en plaatselijke feesten (zoals in augustus het middeleeuwse feest in Bouillon), Vlamingen houden van gezellig feesten en lekker eten! Kamperen in Vlaanderen is ideaal voor elk gezin dat niet lang wil rijden, maar wel dat leuke gevoel van een andere cultuur wil ervaren.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur in Vlaanderen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook