Camping Denemarken

Of je nu van rustige stranden aan de Noordzeekust houdt, met je kinderen wilt rondstruinen in een speelgoedlandschap, een liefhebber bent van Scandinavisch design, wilt ronddwalen door kastelen waarin zich Shakespeariaanse drama's voltrokken of van cultuur wilt genieten in een van de leukste hoofdsteden van Europa, in Denemarken heb je volop de keuze! Van de Deense Rivièra in Jutland tot Legoland in Billund en van het Hamlet-kasteel Kronborg tot Kopenhagen met zijn Designmuseum, in dit kleine land in Noord-Europa vind je alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Maak daarom kennis met de Denen en boek een camping in Denemarken!

Vakanties in Denemarken ()

Regio's in Denemarken

Populaire regio's in Denemarken

Vakantie Jutland

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Jutland

Omgeving

Vanaf een camping in Denemarken heb je alle gelegenheid om het land en zijn inwoners goed te leren kennen. Je kunt er stedentrips maken naar historische plaatsen als Kopenhagen, Roskilde, Aarhus of de geboorteplaats van Hans Christian Andersen in Odense. Maar je kunt er ook genieten van de prachtige natuur, zoals wandelen in het Waddenzeegebied aan de kust van de Noordzee in West-Jutland, zwemmen in de fjorden van Oost-Jutland aan de Oostzee, fietsen langs de kliffen in Zuid-Seeland of boottochten maken naar de eilanden Bornholm en Funen. En zelfs een uitstapje naar Zweden via de Sontbrug behoort tot de mogelijkheden.

Denemarken en cultuur

Denemarken kent een lange geschiedenis en het land ligt dan ook bezaaid met historische bezienswaardigheden die je vanaf een camping in Denemarken kunt bezichtigen. Beroemd zijn de vele kastelen, zoals de waterburcht Egeskov of het machtige kasteel Kronborg dat ooit een inspiratiebron vormde voor Shakespeares Hamlet. Daarnaast zijn Legoland en de Tivoli-tuinen in Kopenhagen bekende attracties. In Kopenhagen vind je bovendien een waslijst aan bezienswaardigheden, zoals het standbeeld van de kleine zeemeermin op een rotsje in de haven, de kleurrijke gevels in Nyhavn, Rosenborg Slot, het Rijksmuseum voor kunst en in de vele restaurants en cafés volop Deense gezelligheid!

Taal

De officiële taal in Denemarken is het Deens. In het Engels kun je echter prima terecht.

Geldzaken

Denemarken heeft als betaalmiddel de Deense Kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Denemarken heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Denemarken zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Denemarken is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Denemarken bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/denemarken/

Kraanwater

Het kraanwater in Denemarken is veilig te drinken.

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook