Camping Duitsland

Een camping in Duitsland biedt niet alleen een fantastische basis voor een verblijf, maar is ook nog eens een uitstekend startpunt om de omgeving te verkennen. Duitsland staat bekend om de schoonheid van de natuur, die uitnodigt om ontdekt te worden. Ook op het gebied van cultuur en historie zijn er vele mogelijkheden net als met betrekking tot het bezoeken van bezienswaardigheden en attractieparken. Het vakantieland ligt dicht bij Nederland en heeft veel verrassingen in petto voor jong en oud. Als vakantiebestemming is Duitsland ideaal als je van afwisseling houdt en van een heerlijke kampeervakantie wilt genieten.

Vakanties in Duitsland ()

Regio's in Duitsland

Populaire regio's in Duitsland

Vakantie Eifel

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Eifel

Vakantie Beierse Woud

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Beierse Woud

Vakantie Sauerland

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Sauerland

Omgeving

Waar je ook op de camping in Duitsland verblijft, de omgeving is altijd schitterend, variërend van het Zwarte Woud en het Bodenmeer in het zuiden tot de Oostzee in het noorden. Campings in de natuur bieden een uitstekend vertrekpunt om wandelingen en fietstochten te maken door bossen, langs kratermeren of in de bergen. Er zijn altijd wandelroutes en fietsroutes beschikbaar met keuze uit vele paden en wegen. Je kunt ter ontspanning ook een van de vele thermaalbaden bezoeken of met de kinderen een uitstapje maken naar een van de leuke attractieparken in de omgeving van de kampeerlocatie.

Duitsland en cultuur

Op het gebied van cultuur heeft Duitsland je in allerlei opzichten verrassend veel te bieden, variërend van traditionele wijnfeesten tot oogstfeesten in leuke dorpjes tot carnavalsfeesten en jazzfestivals. De cultuur uit zich ook in bezienswaardigheden, zoals sprookjeskastelen en indrukwekkende vakwerkhuizen. Het is ook zeker interessant om vanaf de camping in Duitsland een van de vele musea te bezoeken die het land rijk is. De culinaire cultuur is zeker ook de moeite waard om mee kennis te maken, bijvoorbeeld met het bekende menu van braadworst en bier, maar ook met heerlijk gebraden vlees en niet te vergeten met de heerlijke taarten en vele soorten gebak.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook