Camping Beierse Woud

Het Beierse Woud behoort tot de meest populaire bestemmingen van Duitsland. Het onmiskenbare landschap dat bestaat uit uitgestrekte bossen, eeuwenoud cultureel erfgoed, kristalheldere beken en rivieren, verborgen heidevelden en een ongekende flora en fauna zijn ware trekpleisters. Bijzonder geliefd vanwege de mogelijkheden om zowel in de zomer als de winter actief de natuur in te trekken vormt de camping Beierse Woud het ideale vertrekpunt. Of je nu komt om even helemaal weg te zijn van de stress van alledag of gewoon wilt genieten van de ongerepte natuur, in het Beierse Woud vind je het allemaal. Daarbij is er ook genoeg te zien en te doen voor gezinnen met kinderen, die hier vrij op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Vakanties in Beierse Woud ()

Plaatsen in Beierse Woud

Populaire plaatsen in Beierse Woud

Omgeving

Het Beierse Woud strekt zich uit van Waldmünchen in het noorden tot Passau in het zuiden en bestaat uit verschillende nationale parken. Elk park heeft zijn eigen charme en biedt bezoekers de mogelijkheid om nader kennis te maken met de natuur. De hoogste berg, de Großer Aber met een hoogte van 1456 meter, is de hoogste top van het gebied. In het 270 km2 grote nationaal park Bayrischer Wald kun je als gast op een camping in het Beierse Woud al wandelend genieten van alle natuurlijke schoonheid die het gebied te bieden heeft.

Beierse Woud en cultuur

Het Beierse Woud heeft meer te bieden dan alleen een overweldigende natuur. Wie bijvoorbeeld graag kennis wil maken met oude ambachten kan hier alles leren over de kunst van het glas blazen. In Naturpark Welten in het grenstreinstation Bayrisch Eisenstein is het grootste vleermuiscentrum van Europa te vinden en de tentoonstelling ‘König Aber’ naast een skimuseum en een tentoonstelling over de geschiedenis van de spoorwegen. Ook tijdens de verschillende uitgezette wandelroutes kun je vanuit je camping in het Beierse Woud van alles en nog wat te weten komen over de cultuur en geschiedenis van het gebied.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Beierse Woud

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook