Camping Eifel

De Eifel is een bekend natuurgebied, dat voor het grootste deel in Duitsland ligt. De geschiedenis van deze uitloper van de Ardennen gaat ver terug in de tijd. Het typische landschap met heuvels en laaggebergte trekt jaarlijks veel toeristen naar de regio, en vanaf de camping in de Eifel trek je er makkelijk op uit. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Denk aan het bedrijven van de klimsport, watersport, wielrennen en natuurlijk wandelen. Met veel oude burchten en musea heeft de omgeving ook genoeg te bieden voor hen die op hun gemak tot rust willen komen.

Vakanties in Eifel ()

Plaatsen in Eifel

Populaire plaatsen in Eifel

Omgeving

Nationaal Park Eifel is met stip het meest bezochte gebied in de omgeving. Vanaf je camping bij de Eifel ben je er zo en kun je een excursie, wandeling of fietstocht door de prachtige natuur maken. Hoewel de laatste vulkanische activiteiten al meer dan 10.000 jaar geleden zijn, zijn de resten nog altijd zichtbaar. Veel kraters zijn nu meren en in Geopark Vulkaneifel zijn deze te bezoeken. Voor mensen die van avontuur houden is het beklimmen van de Hohe Acht een uitdaging. Dit is met 747 meter het hoogste punt in de omgeving. Ook het racecircuit De Nürburgring, waar nog regelmatig wedstrijden plaatsvinden, ligt in de regio.

Eifel en cultuur

De Eifel staat vol met oude kloosters, kerken en kastelen. Enkele tips om te bezoeken zijn Burg Satzvey, de Rijksburcht van Cochem en Kasselburg. In het oude centrum van Trier vind je nog veel resten uit de Romeinse tijd die een goed beeld geven over hoe het er hier vroeger aan toe ging. In diverse musea valt hier over te lezen. Verder staat de Eifel bekend om haar unieke locaties om lekker te eten. Een aantal kastelen heeft een restaurant, maar ook aan de Moezel of Rijn is het heerlijk toeven. En vanaf je camping in de Eifel ben je er zo.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Eifel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook