Camping Saksen

De Duitse deelstaat Saksen ligt onder Berlijn. Het is een streek met een afwisselend landschap, vriendelijke bevolking en mooie historische steden, zoals Dresden en Leipzig. Saksen heeft warme zomers waardoor een vakantie in tent, caravan of camper heel aantrekkelijk is. Het is niet moeilijk om een camping Saksen te vinden, ze zijn er volop en van goed niveau. Wil je een camping in de bergen, de bossen, aan de oever van een rivier of juist in de directe omgeving van een grote stad: ze zijn gemakkelijk te vinden.

Vakanties in Saksen ()

Plaatsen in Saksen

Populaire plaatsen in Saksen

Omgeving

Je kunt vanaf een camping Saksen prachtige wandelingen en fietstochten maken door het fraaie, afwisselende landschap, natuurgebieden doorkruisen, wijngebieden bekijken, of langs rivieren trekken waaraan zich diverse kastelen bevinden. In het kader van burchten en kastelen loopt een route langs de rivier de Mulde waar zich onder anderen Schloss Colditz bevindt. Niet ver van de grens met Tsjechië vind je kuuroord Altenberg. Een mooie wandelroute door de wijnstreek aan de Elbe voert ook door de oude stad Dresden en door de porseleinstad Meissen.

Saksen en cultuur

De vorsten van Saksen hebben in de loop der tijd veel paleizen, burchten en kastelen gebouwd. Fraaie exemplaren vind je onder meer in Dresden, Meissen en Chemnitz. Kunst is ook belangrijk in deze streek. Het is zeer de moeite waard om vanaf een camping Saksen het Museum Bildende Kunst in Leipzig te bezoeken, of de Staatliche Kunstsammlungen in Dresden. De beroemde kunststroming Die Brücke aan het begin van de 20e eeuw, waar expressionistische kunstenaars als Ernst-Ludwig Kirchner en Emil Nolde aan deelnamen, had Dresden als bakermat. De stad Leipzig kent het jaarlijkse Bachfeest. In deze stad woonde en werkte de bekende componist J.S. Bach, maar ook Mendelssohn, Schumann en Wagner lieten hun sporen na in de inspirerende streek Saksen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Saksen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook