Camping Sauerland

Het Sauerland is een Duitse streek in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het ligt niet ver van de grens met Nederland. In combinatie met de prachtige natuur en de schilderachtige dorpjes zorgt die nabijheid ervoor dat het een populair reisdoel is voor Nederlandse vakantiegangers. Het reserveren van een plaatsje op een camping in het Sauerland is dan ook vooral aan te raden aan cultuur- en natuurliefhebbers. De regio is relatief dunbevolkt en biedt goede mogelijkheden voor wandelen en fietsen. Dankzij de vele meren zullen ook de liefhebbers van watersport een mooie tijd hebben op een camping in het Sauerland.

Vakanties in Sauerland ()

Plaatsen in Sauerland

Populaire plaatsen in Sauerland

Omgeving

Verschillende delen van het Sauerland worden gedomineerd door bergen, bossen, grotten, heuvels en dalen. In dit afwisselende landschap zijn wandelroutes uitgezet met een totale lengte van ongeveer 30.000 kilometer. Daarnaast telt de streek meerdere natuurparken, waaronder Arnsberger Wald, Diemelsee en het Rothaargebergte. Dit berggebied bevat de hoogste toppen van het Sauerland, met de bij Willingen gelegen Langenberg van 843 meter als uitschieter. Verspreid door het natuurgebied vind je diverse kastelen en ruïnes. Behalve wandelen kun je tijdens je verblijf op een camping in het Sauerland tevens watersporten beoefenen. Bij de Biggesee kan je bijvoorbeeld zeilen, windsurfen, zwemmen en duiken.

Sauerland en cultuur

Ook als je geïnteresseerd bent in historische dorpen en culturele plaatsjes is het Sauerland een goede vakantiebestemming. In de streek liggen eeuwenoude stadjes als Soest, waar je karakteristieke huizen en kerken vindt. Wie imposante kastelen wil bekijken komt in het Sauerland bijna tijd te kort. Verplichte bezienswaardigheden zijn in elk geval de fotogenieke Burcht van Altena en het middeleeuwse kasteel Schnellenberg bij Attendorn. Meer geschiedenis zien vanaf je camping in het Sauerland kan in Arnsberg, Bad Wildungen en Winterberg. Bij dit dorp ligt het voor Nederland dichtstbijzijnde wintersportgebied. In de zomer zijn er goede mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken en klimmen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Sauerland

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook