Camping Alpen

De Alpen: de grootste en tevens hoogste bergketen van West-Europa. Dit gebied is een van de meest bezochte gebieden ter wereld. Het schitterende, tot de verbeelding sprekende gebergte strekt zich uit over Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Monaco, Slovenië en Liechtenstein. In de Alpen ontspringen een aantal Europese rivieren, zoals de Rijn, de Rhône en de Po. Het zeer afwisselende alpenlandschap leent zich uitstekend voor een actieve en sportieve vakantie. Dus boek een plaatsje op een camping in de Alpen en kom genieten van de schitterende natuur, adembenemende vergezichten, witte bergtoppen, groene dalen en kraakheldere meren en rivieren!

Vakanties in de Alpen ()

Plaatsen in de Alpen

Populaire plaatsen in de Alpen

Omgeving

Het diverse en uitgestrekte alpenlandschap biedt vele mogelijkheden om eropuit te trekken of te gaan sporten. In de zomer kun je heerlijk fietsen, wandelen, kanoën, bergbeklimmen of kajakken. In de winter is het prima skiën, snowboarden, langlaufen en sleeën. In Frankrijk snelt jaarlijks in juli het wielerpeloton door de Franse Alpen, tijdens de wielerronde de Tour de France. De hoogste top is de Mont Blanc. In de Italiaanse Alpen bevinden zich een aantal grote meren, die prima geschikt zijn voor ontspanning en recreatie. Denk aan het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore. In de Zwitserse Alpen tot slot ligt het beroemde skioord Sankt Moritz. Op de grens van Zwitserland en Frankrijk ligt het beroemde meer van Genève. De belangrijkste Alpenstad van Oostenrijk is Innsbrück, waar je naast het wintersporten ook kunt muurklimmen, paragliden en deltavliegen. Regel nu een verblijf op een camping in de Alpen en beleef het zelf!

Alpen en cultuur

Eigenlijk kent ieder land en zelfs ieder dorp in de Alpen zijn eigen cultuur. Gemeenschappelijk is het houden van traditionele dorpsfeesten, waarbij de bevolking zich in traditionele kostuums hult. Deze feesten kunnen van een dag tot maar liefst een week duren! De bewoners van de Alpen zijn een eigenzinnig volk, maar daarom niet minder gastvrij. Het schitterende landschap, de dynamiek en de mensen ervaar je allemaal zelf tijdens een mooie vakantie op een camping in de Alpen!

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Alpen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook