Camping Aquitaine

Aquitaine is een kustregio in het zuidwesten van Frankrijk. De regio grenst aan de Atlantische Oceaan en heeft een kuststrook van maar liefst 250 kilometer. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen hun hart ophalen in een van de vele jachthavens en sfeervolle badplaatsen. Een camping in Aquitaine biedt daarnaast een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve watersportvakantie. Golfsurfers kunnen hun gang gaan in de kustplaatsen Biarritz en Biscarrosse, terwijl windsurfers terecht kunnen in het Bassin d'Arcachon. Het bassin van Arachon is een binnenzee van 150 km2 die in directe verbinding staat met de Atlantische Oceaan. Een aanrader is de prachtige, 75 kilometer lange fietsroute die je rondom het bassin voert.

Vakanties in Aquitaine (4)

Plaatsen in Aquitaine

Populaire plaatsen in Aquitaine

Omgeving

Aquitaine is een grote regio die gekenmerkt wordt door een zeer divers scala aan landschappen. Tijdens een verblijf op een camping in Aquitaine mag in ieder geval een bezoek aan het Dune de Pilat niet ontbreken. Dit 117 meter hoge zandduin is het grootste duin van Europa en biedt een prachtig uitzicht over het binnenland en de Atlantische Oceaan. In de regio Aquitaine bevindt zich ook het grootste bos van Europa. Dit bosgebied werd in de 19e eeuw aangeplant en is nu onderdeel van het schitterende regionale natuurpark van de Landes de Gascogne.

Aquitaine en cultuur

Vanuit een camping in Aquitaine breng je makkelijk een bezoek aan Bordeaux, de hoofdstad van de regio. Bordeaux is met name bekend vanwege zijn fantastische wijnen, maar deze stad heeft nog veel meer moois te bieden. Deze havenstad ligt aan de rivier de Garonne en heeft een moderne, maar tegelijkertijd ook historische uitstraling. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de Cathédrale St-André, de grootse kathedraal van Bordeaux. Kunstliefhebbers brengen een bezoek aan het in 1801 op initiatief van Napoleon gestichte Musée des Beaux-Arts. Naast Bordeaux lenen ook de kleinere steden Périgueux, Pau en Bayonne zicht uitstekend voor een interessante en gezellige dagtrip.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Sandaya Soustons Village


8.9

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sandaya Soustons Village

Camping Domaine de Lila


7.9

36 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Domaine de Lila

Camping Le Col Vert


7.6

185 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Le Col Vert

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Aquitaine

Sandaya Camping Soulac Plage

€ 524p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

311 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sandaya Camping Soulac Plage

Camping Domaine de Lila

€ 497p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

36 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Domaine de Lila

Sandaya Soustons Village

€ 448p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sandaya Soustons Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook