Camping Bourgogne

De witte wijn chardonnay en rode wijn pinot noir hebben één ding gemeen: ze komen beide uit de Bourgogne. Er zijn sporen gevonden dat er een paar honderd jaar na de jaartelling al wijn geproduceerd werd. De regio ligt rechts van het midden van Frankrijk en is erg populair bij vakantiegangers; niet alleen vanwege de wijnbouw, maar ook om de mooie natuur en oude gebouwen. Dit laatste zie je vooral in hoofdstad Dijon terug. Van oude kathedralen tot sfeervolle straatjes en van paleizen tot oude huisjes; vanuit de camping in de Bourgogne kun je alle kanten op.

Vakanties in de Bourgogne ()

Plaatsen in de Bourgogne

Populaire plaatsen in de Bourgogne

Omgeving

De omgeving van Bourgogne leent zich perfect voor verschillende activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, kanoën, golfen, vissen en natuurlijk fietsen. Tijdens een fietstocht is de kans groot dat je door een van de vele historische dorpjes rijdt waar de tijd heeft stilgestaan. Dat is zeker het geval in Bibracte, waar je alles kunt leren over hoe een typisch Keltisch verdedigingsdorp gebouwd werd. Een dagje weg van de camping in Bourgogne met de kleintjes? In Parc Touristique des Combes staan diverse achtbanen, draaimolens en wildwaterbanen die garant staan voor uren speelplezier.

Bourgogne en cultuur

De bewoners van de Bourgogne hechten veel waarde aan hun geschiedenis. Zo zijn er musea te vinden van bekende schilders, kunstenaars en andere prominenten uit de regio. Voor fijnproevers is mosterdfabriek Fallot een aanrader. Je kunt er zelf mosterd maken, waar wijn natuurlijk een van de ingrediënten van is. De uitspraak 'bourgondisch eten' kent zijn oorsprong in Bourgogne en dat is in de horeca te merken. Tijdens een lekkere lunch of diner merk je al snel dat hier niets te veel is. Vanaf de camping in de Bourgogne kun je dus ook wat eten en drinken betreft alle kanten op.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Bourgogne

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook