Camping Bretagne

In het westen van Frankrijk ligt Bretagne, dat als een schiereiland uitsteekt in de Atlantische Oceaan en het Kanaal. Net als de rest van het land is ook dit deel van Frankrijk enorm uitgestrekt. De afstand van de landinwaarts gelegen regionale hoofdstad Rennes tot de havenplaats Brest bedraagt circa 250 kilometer, maar in de dunbevolkte streek wonen drie miljoen mensen. Wil je je vakantie doorbrengen op een camping in Bretagne, houd er dan wel rekening mee dat het niet de zonnigste regio van Frankrijk is. Voor cultuur-, natuur- en geschiedenisliefhebbers biedt de streek echter volop mogelijkheden voor een interessant verblijf.

Vakanties in de Bretagne (2)

Plaatsen in de Bretagne

Populaire plaatsen in de Bretagne

Omgeving

Bretagne staat vooral bekend om zijn 1.700 kilometer lange kust, waar je veel opmerkelijke bezienswaardigheden, uitkijkpunten, eilandjes en natuurlijke fenomenen vindt. Opvallend is bijvoorbeeld de roze granietkust, die een deel van het noorden van Bretagne bepaalt en verder op slechts een handjevol locaties ter wereld voorkomt. Naast rotsformaties en kliffen kent het schiereiland met name in het zuiden ook verschillende mooie zandstranden. Bij een verblijf op een camping in Bretagne moet ook het binnenland echter niet worden vergeten. Bossen, akkergebieden en weidegronden zijn karakteristiek voor deze regio. Verder vind je talloze historische stadjes en dorpen in Bretagne.

Bretagne en cultuur

In cultureel opzicht valt Bretagne op door zijn Britse invloeden, of meer specifiek de sporen die het Welsh heeft achtergelaten in de taal, folkore en geschiedenis. Veel verkeersborden zijn dan ook tweetalig. Tijdens een vakantie op een camping in Bretagne mag een dagtrip naar de beroemde menhirvelden van onder meer het aan de zuidkust gelegen Carnac natuurlijk niet ontbreken. Met hun 7.000 jaar zijn ze de oudste monumenten van Europa. Dorpen en steden als Brest, Concarneau, Quimper, Rennes, Saint-Malo, Vitré en Vannes zijn verplichte uitstapjes als je van historische bezienswaardigheden zoals kerken, kathedralen, vestingmuren, kastelen, oude binnensteden en monumentale panden houdt.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Bretagne

Best beoordeelde vakanties

Camping Les 2 Fontaines


7.5

170 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Les 2 Fontaines

Domaine du Saint-Laurent


0

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Domaine du Saint-Laurent

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Bretagne

Camping Les 2 Fontaines

€ 465p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

170 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Les 2 Fontaines

Domaine du Saint-Laurent

€ 518p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Domaine du Saint-Laurent

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook