Camping Camargue

Er zijn maar weinig gebieden in Frankrijk die zo bijzonder zijn als de Camarque. Er zijn prachtige mediterrane stranden, berggebieden die je kunt verkennen tijdens een mooie wandeling, authentiek Franse dorpen met een bijzondere uitstraling en de natuur in het gebied is indrukwekkend. Met een breed scala aan mogelijkheden tot recreatie zul je je hier geen moment vervelen in de Camarque. Vanuit je Camping in de Camarque kun je met een boot rondvaren, fietsen, klimmen, zwemmen, paardrijden of een van de hippische evenementen in dit gebied bezoeken. Bezoek ook het grote park in de Camarque, waarvan het reservaat op de lijst van UNESCO werelderfgoed staat. In dit park kun je tijdens de lente en de herfst duizenden trekvogels bewonderen, zoals flamingo's. Tijdens de zomer is het belangrijk om goede muggenspray te gebruiken in de Camarque.

Vakanties in de Camargue ()

Plaatsen in de Camargue

Populaire plaatsen in de Camargue

Omgeving

Aan de westelijke rand van de Camargue ligt de opmerkelijke ommuurde stad van Aigues Mortes. In middeleeuwse tijden was dit de haven van waaruit de kruisvaarders vertrokken. Aigues-Mortes is een van de mooiste ommuurde steden in Frankrijk, en het is hier mogelijk om te wandelen rond de oude stadsmuren, die grotendeels intact zijn. In de omgeving van het Camarque gebied kun je de bijzondere rijstvelden verkennen. Vertrek vanuit je camping in Camarque naar het zuiden en je ziet rijstvelden en moerassen, maar ook de zoutpannen en zout bergen van het dorp Salin de Giraud. De voor dit gebied typische 'rode rijst' is een perfect souvenir!

Camargue en cultuur

In het hart van de Camargue ligt Les Saintes-Maries-de-la-Mer. Dit stadje ligt direct aan de zee en is charmant, authentiek en zeker een bezoek waard als je verblijft op een camping in de Camarque. Hier proef je de cultuur van de lokale bevolking en maak je kennis met de gastvrije sfeer. Speel hier jeu de boules met de mensen op het plein, bezoek de haven en verken de omgeving.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Camargue

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook