Camping Champagne

De streek waar de heerlijke druiven groeien voor de meest luxe wijn met bubbels is uiteraard de Champagne in Frankrijk. Wanneer mousserende wijn met andere druiven is gemaakt, dan mag het geen champagne heten, daar wordt streng op toegezien. De streek is prachtig en biedt vele prachtige bezienswaardigheden, een gemoedelijk klimaat en druivenranken zover als je kunt kijken. Een vakantie Champagne is een aanrader voor een korte of juist lekkere actieve vakantie. In de regio liggen namelijk ook de Franse Ardennen. Of maak een bijzondere stedentrip naar Reims, Sedan en Charleville-Méziers.

Vakanties in Champagne ()

Plaatsen in Champagne

Populaire plaatsen in Champagne

Omgeving

De omgeving van Champagne is vooral bosrijk en groen. Tussen dit groen vind je parels van steden die je tijdens je vakantie Champagne zeker moet bezoeken. Een aanrader is Reims, waar je verschillende champagnemakers vindt. Uiteraard mag er geproefd worden. Hou je van wandelen of fietsen in de vrije natuur, dan ben je in Champagne ook zeker aan het juiste adres. De Franse Ardennen bieden een prachtig decor voor recreatie het hele jaar door. Maak eens een tocht langs de lokale champagneboeren in de omgeving en geniet van de wijngaarden en natuurlijk een goed glas champagne.

Champagne en cultuur

Hoewel de Champagnestreek vooral bekend staat om de heerlijke champagne, mogen op een vakantie Champagne de culturele uitstapjes zeker niet ontbreken. In Reims kun je bijvoorbeeld genieten van een prachtige kathedraal, terwijl in het zuidelijker gelegen Troyes een middeleeuws stadscentrum op je wacht. De kerken met gebrandschilderde ramen zijn een lust voor het oog. De grootste vesting van Europa ligt in Sedan: dit complex aan forten en tunnels beslaat maar liefst 35.000 vierkante meter. En ga ook zeker Rocroix de historische vestingstad bezoeken. Dit is de enige vesting in Frankrijk die in een stervorm met vijf punten is gebouwd. Tot slot is het gebied van Châlons-sur-Champagne een aanrader om te bezoeken. Hier vind je namelijk imposante monumenten aan de Eerste Wereldoorlog.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Champagne

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook