Camping Charente-Maritime

Charente-Maritime is een kustregio in het zuidwesten van Frankrijk die grenst aan de Atlantische Oceaan. Door het zonnige klimaat, de uitgestrekte zandstranden, karakteristieke badplaatsen en pittoreske eilandjes is Charente-Maritime een geliefde vakantiebestemming. Daarnaast biedt een verblijf op een camping in Charente-Maritime een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke culinaire vakantie. De regio staat bekend om de vele traditionele oesterkwekerijen, waar je kunt proeven van heerlijke verse oesters. Ook kun je in Charente-Maritime genieten van typisch Franse gerechten met mosselen, kreeft en verse vis.

Vakanties in de Charente-Maritime (2)

Plaatsen in de Charente-Maritime

Populaire plaatsen in de Charente-Maritime

Omgeving

Voor de kust van Charente-Maritime liggen vier schilderachtige eilandjes die allen een bezoekje waard zijn. Op het Île de Ré, ook wel het witte eiland genoemd, geniet je van uitgestrekte witte zandstranden en authentieke vissersdorpjes. Bezoek bijvoorbeeld het traditionele dorpje Ars-en-Ré dat is uitgeroepen tot een van de mooiste plaatsjes van Frankrijk. Voor oogstrelende natuur breng je een bezoek aan het eiland Île d’Aix met zijn schitterende baaien, imposante rotspartijen en prachtige, bloemrijke wandelpaden. Breng vanuit een camping in Charente-Maritime ook een bezoek aan een van de mooie valleien die de regio rijk is. De vallei van de Charente staat bekend vanwege zijn grote diversiteit aan flora en fauna.

Charente-Maritime en cultuur

De regio Charente-Maritime staat bekend vanwege de talloze forten die als doel hadden om de Franse kustplaatsjes te beschermen tegen de Engelsen. Het beroemdste is misschien wel Fort Boyard, bekend van het gelijknamige tv-programma. Vanuit een camping in Charente-Maritime breng je daarnaast makkelijk een bezoek aan de havenstad La Rochelle. Zeer de moeite waard is de oude, historische haven die wordt geflankeerd door twee imposante torens, de Tour Saint-Nicolas en de Tour de Chaîne. Vanuit het havengebied voert de Rue du Palais via de Rue Chaudier naar het centrum van La Rochelle. Zowel deze hoofdstraat als het authentieke marktplein geven een goed beeld van de karakteristieke architectuur van de stad.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Charente-Maritime

Best beoordeelde vakanties

Camping Séquoia Parc


7.3

595 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Séquoia Parc

Yukadi Village Le Logis


6.2

419 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Yukadi Village Le Logis

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Charente-Maritime

Camping Séquoia Parc

€ 721p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

595 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Séquoia Parc

Yukadi Village Le Logis

€ 366p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

419 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Yukadi Village Le Logis

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook