Camping Charente

Vier je volgende vakantie op een camping en Charente en ontdek het vele moois dat dit zuid-westelijke departement van Frankrijk te bieden heeft. In een gebied dat, na het Middellandse Zeegebied, het meest milde klimaat van het land kent, geniet je van de zon, het groen en vooral de rust. De Charente is namelijk een van Frankrijk's lichtst bevolkte gebieden en je treft er dan ook talloze pittoreske dorpjes, zonder grote steden. De hoofdstad van het departement, Angoulême, is direct de grootste stad, maar ook deze voelt eerder aan als een fors middeleeuws dorp.

Vakanties in Charente ()

Plaatsen in Charente

Populaire plaatsen in Charente

Omgeving

Charente ligt grotendeels in het Aquitaine bassin en loopt in het noorden deels door het Centraal Massief. De rivier waaraan het gebied zijn naam dankt, de Charente, stroomt van het oosten naar het westen het gehele departement door. Om het ongerepte karakter van de natuur van het gebied te bewaren zijn er tientallen beschermde natuurgebieden ingesteld waar je de variëteit van het departement kan ervaren. De bossen van het zuiden, het laaggebergte van het noorden en de wijngaarden die de wereldberoemde Cognac voortbrengen zijn maar een handvol voorbeelden van het natuurschoon dat je er ervaart. Een camping in Charente, midden in al dit groen, is de ideale plek om je verkenningstocht van dit bijzondere departement te starten.

Charente en cultuur

Wanneer je vakantie viert op een camping in Charente bevindt je je in het hart van het land van de Cognac. Meer dan 140 miljoen flessen vinden vanaf dit gebied hun weg naar liefhebbers over de hele wereld. Naast een voorliefde voor goed eten en drinken, zijn de inwoners van Charente begrijpelijkerwijs erg trots op hun rijke historisch erfgoed. Het ontbreken van grootschalige verstedelijking heeft er namelijk voor gezorgd dat de dorpjes en steden van het departement grotendeels onaangetast zijn door de tand des tijds. Compleet intacte middeleeuwse dorpskernen, stadsmuren, kastelen en kerken vechten om je aandacht en achter elke nieuwe bocht lijkt een nieuw pittoresk dorpje te verschijnen vol bijzondere historische bouwwerken.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Charente

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook