Camping Corsica

Corsica is een Frans eiland in de Middellandse Zee, dat plaats biedt aan ruim 320.000 inwoners. Een groot deel daarvan woont in de steden Ajaccio en Bastia. Het 180 kilometer lange Corsica is het meest bergachtige mediterrane eiland, waardoor het relatief dunbevolkt is. Desalniettemin vind je naast de grotere steden talloze pittoreske dorpjes op het eiland, dat verder opvalt door zijn weinige stoplichten. Dankzij het aangename Middellandse Zeeklimaat varieert de gemiddelde temperatuur van 14 graden Celsius in jarnuari tot 29 graden in juli. Ideale weersomstandigheden dus voor een vakantie op een camping op Corsica. Er zijn er meer dan tweehonderd.

Vakanties in de Corsica ()

Plaatsen in de Corsica

Populaire plaatsen in de Corsica

Omgeving

Een verblijf op Corsica betekent voor veel mensen met name genieten van het bijzondere landschap en de fotogenieke omgeving. Als ‘berg in de zee’ ligt het hoogste punt van het eiland op niet minder dan 2.700 meter. Behalve deze Monte Cinto kent Corsica nog een twintigtal andere bergtoppen boven de tweeduizend meter. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn sinaasappel- en olijfbomen. Een groot deel van het binnenland wordt gevormd door bossen en natuurreservaten, en langs de kustlijn liggen honderden aantrekkelijke stranden. Vakantie vieren op een camping op Corsica is dan ook bij zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders populair.

Corsica en cultuur

Corsica heeft een lange geschiedenis. Zo werd de hoofdstad Ajaccio gesticht door de Romeinen. Het verleden is met name terug te zien in het oude stadscentrum, dat gekenmerkt wordt door smalle straatjes en historische panden. Verder telt Ajaccio veel oude kerken en een opvallende citadel. Wanneer je op een camping op Corsica staat, moet je zeker ook het zuidelijke Bonifacio bezoeken. Dit kleine stadje heeft een indrukwekkende citadel die bij de haven staat. In het noorden ligt de grotere plaats Bastia, dat over een oude havenvesting en een schitterende kathedraal beschikt. Bastia is tevens een bekende producent van Corsicaanse wijn.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Corsica

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook