Camping Côte d'Azur

De Côte d’Azur is de benaming voor de oostelijke helft van de Franse mediterrane kust. De kust is een van de oudste vakantiebestemmingen ter wereld. Geen wonder, want de zon schijnt er vrijwel altijd, de temperaturen zijn weldadig en het blauw van de zee is betoverend. Omdat de regio al zo lang vakantiegangers aantrekt, is een camping aan de Côte d'Azur eenvoudig te vinden. Met de auto bereik je de Côte d’Azur makkelijk, al is het een pittige reis die in de zomermaanden goed gepland moet worden. Met het vliegtuig zijn vaak goedkope tickets naar Nice te boeken.

Vakanties in de Côte d'Azur (5)

Plaatsen in de Côte d'Azur

Populaire plaatsen in de Côte d'Azur

Omgeving

Een camping aan de Côte d'Azur brengt je in de buurt van een aantal wereldberoemde badplaatsen. Saint-Tropez, Juan-les-Pins, Antibes en Cannes zijn synoniem geworden van de strandvakantie. Aan de kust wisselen lange stranden, badplaatsen en rotsige baaien elkaar af. De zee is over het algemeen rustig waardoor de Côte d’Azur een van de populairste locaties is voor het varen met jachten. Landinwaarts zijn pittoreske dorpjes als Belvédère en Saint-Jeannet te vinden die vaak op heuvels zijn gelegen. Dicht bij de grens met Italië ligt het Prinsdom Monaco, hoofdstad van de jetset met een indrukwekkende jachthaven.

Côte d'Azur en cultuur

De Côte d’Azur is al sinds prehistorische tijden bewoond. Met name de Romeinen hebben hun sporen achtergelaten. De amfitheaters van Fréjus en Cimiez zijn de moeite van een bezoekje waard. Dankzij het goede klimaat is de kuststreek al jaren een geliefde plek om allerlei festivals te organiseren. Het filmfestival van Cannes is het meest prestigieuze ter wereld. Nice en Juan-les-Pins organiseren jaarlijks jazzfestivals. Een camping in de Côte d'Azur kan ook als uitvalsbasis dienen voor leuke uitstapjes langs dorpen als Grasse, de hoofdstad van het parfum. Nice is een van de oudste steden van Europa en kent veel interessante musea.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Côte d'Azur

Best beoordeelde vakanties

Camping Esterel Caravaning


7.9

630 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Esterel Caravaning

Camping Douce Quiétude


7.6

360 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Douce Quiétude

Camping Holiday Green


7.4

290 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Holiday Green

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Côte d'Azur

Camping Holiday Green

€ 959p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

290 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Holiday Green

Camping Sandaya Rivièra d'Azur

€ 637p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

394 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Sandaya Rivièra d'Azur

Vakantiepark La Baume/La Palmeraie

€ 553p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

567 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark La Baume/La Palmeraie

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook