Camping Dordogne

De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk en werd in de 18e eeuw gecreëerd tijdens de Franse Revolutie. De omgeving is natuurlijk al veel ouder en de historie gaat dan ook terug tot ver voor de jaartelling. De grotten van Dordogne zijn een van de trekpleisters die ervoor zorgen dat toeristen hun weg naar het Franse departement weten te vinden. De rijke geschiedenis is goed bewaard gebleven, getuige de vele kastelen, kerken en kloosters die nog overeind staan. Gecombineerd met mooie natuur is het boeken van een camping Dordogne een goede keuze.

Vakanties in de Dordogne (1)

Plaatsen in de Dordogne

Populaire plaatsen in de Dordogne

Omgeving

De omgeving van je camping in de Dordogne leent zich perfect om mooie wandelingen en fietstochten te maken. Onderweg kun je een tussenstop maken bij Château Castelnaud, een kasteel dat bovenop een berg gelegen is en een prachtig uitzicht biedt. Onmisbaar tijdens je reis is een bezoek aan Grotte du Pech-Merle. De rotstekeningen in deze grotten stammen uit de prehistorie en spreken tot de verbeelding. In Lacave vind je Prehistologia, een educatief park waar de prehistorie tot leven komt. Leuk voor kinderen en minstens zo leuk voor volwassenen.

Dordogne en cultuur

Dat de geschiedenis van groot belang is, merk je overal in de regio rondom je camping in de Dordogne. In Musée National de la Préhistorie vormen duizenden voorwerpen een beeld van tijden waar nog lang niet alles over bekend is. Iets recenter is Rocamadour, een bekende bedevaartplaats waar kapellen en andere heilige bouwwerken tegen de rotsmuren zijn aangebouwd. De oude stadskern van Sarlat is erg sfeervol en staat bij mooi weer vol met terrasjes. De oudste gebouwen en huizen in het centrum stammen uit de 14e eeuw. De horecagelegenheden serveren streekproducten, die je ook zelf kunt kopen op de markt.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Dordogne

Best beoordeelde vakanties

Camping Sandaya Les Péneyrals


8.2

519 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Sandaya Les Péneyrals

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Dordogne

Camping Sandaya Les Péneyrals

€ 763p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

519 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Sandaya Les Péneyrals

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook