Camping Elzas

Heb je zin in een vakantie in Frankrijk, maar wil je niet al te ver rijden? Strijk dan neer op een camping in de Elzas, op ongeveer 600 kilometer van Amsterdam. Je zit hier in een prachtig natuurgebied, ingeklemd tussen het Rijndal en de Vogezen. Maar ook zit je hier op korte afstand van Straatsburg, met een historie van meer dan tweeduizend jaar en een belangrijke rol (samen met Brussel) in het hedendaagse Europa. Het culturele erfgoed van de Elzas wordt bewaard in meer dan 250 musea. Daarnaast houdt de bevolking de Elzasser tradities en folklore in ere.

Vakanties in de Elzas ()

Plaatsen in de Elzas

Populaire plaatsen in de Elzas

Omgeving

Vanaf je camping in de Elzas is het maar een korte rit naar het Parc naturel régional des Ballons des Vosges. Dit omvangrijke natuurgebied omvat meer dan honderd gemeentes. Het landschap is dan ook bijzonder gevarieerd. Zo vind je er veenderijen, kalkgrasvlaktes en hoge weiden, maar ook dennen-, eiken- en beukenbossen, dit alles doorkruist door diverse waterwegen. Aan de voet van de bergen zie je uitgestrekte wijngaarden. Dit is een heerlijke omgeving voor lange wandelingen. Er zijn dan ook diverse routes voor toeristen uitgezet, om ontspannen kennis te maken met de zeer uiteenlopende flora en fauna van de Elzas.

Elzas en cultuur

De belangrijkste stad in de nabijheid van je camping in de Elzas is zonder meer Straatsburg, ook wel Strasbourg genoemd. Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas. Hier komen de Latijnse en de Germaanse cultuur samen. De rijkdom aan culturele en architectonische gebouwen is zo groot, dat in 1988 het gehele centrum van de stad (Grande Île) door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hiervan moet je op zijn minst de Kathedraal de Notre Dame gezien hebben, maar ook de vier oude kerken (Saint-Etienne, Saint-Pierre-le-Jeune, Saint-Pierre-le-Vieux en Saint-Thomas). Over de rivier de Rijn zijn 21 bruggen gebouwd die Grande Île verbinden met de nieuwe stad.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Elzas

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook