Camping Languedoc-Roussillon

Frankrijk is al jaren een van de door Nederlandse vakantiegangers meest bezochte landen. Veel daarvan gaan naar de zonnige stranden aan de Middellandse Zeekust, maar het land heeft ook prachtige cultuur en natuur. In de uitgestrekte regio Languedoc-Roussillon in het zuidoosten van Frankrijk vind je alles bij elkaar. Het kustgebied ligt ingeklemd tussen de Spaanse grens en de Franse Côte d'Azur, en de streek beschikt ook nog over een groot binnenland. De belangrijkste steden zijn Montpellier en Perpignan, waar genoeg te zien valt voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Op een camping in Languedoc-Roussillon heb je dus alles in de buurt.

Vakanties in de Languedoc-Roussillon (13)

Plaatsen in de Languedoc-Roussillon

Populaire plaatsen in de Languedoc-Roussillon

Omgeving

Aan de kust liggen diverse badplaatsen, zoals Argelès-sur-Mer, Sérignan, Vias-Plage, Marseillan en Agde. Veel daarvan hebben lange stranden en aan deel van de kuststrook bestaat uit unieke landschappen, zoals de lagunes van Thau en Bagnas en de natuurgebieden Orpellières, Clôt de Vias en Roque-Haute. De zonovergoten stranden lenen zich perfect voor uitgebreid zonnen en spetterende watersporten. Maak je vanaf je camping in Languedoc-Roussillon een uitstapje naar het binnenland, dan kom je bosgebieden, landbouwgronden, heuvels en schilderachtige dorpjes tegen. De regio is tevens een belangrijke wijnstreek. Het droge klimaat en de vruchtbare hellingen brengen verschillende rode wijnen voort.

Languedoc-Roussillon en cultuur

Als je je verblijf op een camping in Languedoc-Roussillon wilt onderbreken met een dagje cultuur snuiven, kun je kiezen uit plaatsen als Narbonne, Montpellier, Perpignan en Béziers. Montpellier is hiervan verreweg het grootst. Het heeft een historisch centrum met veel pleinen en oude bouwwerken, waaronder de triomfboog Le Peyrou, een citadel en veel herenhuizen. In het kleinere Perpignan vind je diverse oude kathedralen, paleizen en kastelen. Beide steden hebben ook diverse kunst- en cultuurmusea. Narbonne valt op door zijn middeleeuwse kathedraal en het Paleis van de Aartsbisschop, terwijl in Béziers het Sint-Nazairekathedraal en de Romeinse arena veel bekijks trekken.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Languedoc-Roussillon

Best beoordeelde vakanties

Camping Les Sablons


8

2473 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Les Sablons

Les Méditerranées Camping Nouvelle Floride


7.8

338 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Les Méditerranées Camping Nouvelle Floride

Vakantiepark L'Ami Soleil Les Mûriers


7.7

44 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark L'Ami Soleil Les Mûriers

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Languedoc-Roussillon

Club-vakantiepark Domaine de la Dragonnière

€ 399p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

497 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club-vakantiepark Domaine de la Dragonnière

Les Méditerranées Camping Nouvelle Floride

€ 1.183p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

338 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Les Méditerranées Camping Nouvelle Floride

Camping Domaine La Yole

€ 565p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

987 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Domaine La Yole

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook