Camping Limousin

De regio Limousin ligt in het midden van Frankrijk en bestaat uit de departementen Creuse, Corrèze en Haute-Vienne. De natuurgebieden, authentieke dorpen en boeiende steden maken Limousin een perfecte bestemming voor een gevarieerde kampeervakantie. Historische plaatsen als Curemont, Mortemart, Turenne en Saint-Robert zijn door de eeuwen heen amper veranderd. Een camping Limousin biedt volop mogelijkheden voor een vakantie middenin de natuur of op het water, waarbij je sportiviteit kunt combineren met ontspanning en sightseeing. Door de gehele Limousin zijn korte en lange wandelroutes uitgezet. Het Plateau de Millevaches in de Corrèze beschikt over een zeer uitgebreid padenstelsel voor mountainbikers.

Vakanties in de Limousin ()

Plaatsen in de Limousin

Populaire plaatsen in de Limousin

Omgeving

Het landschap van de Limousin is glooiend tot bergachtig en bestaat voornamelijk uit weilanden en uitgestrekte bossen. In dit groene gebied zijn ook kabbelende beekjes en brede rivieren te vinden zoals de Dordogne en de Vienne. Kanovaren, zwemmen of vissen is dan ook op vele plaatsen mogelijk. Kamperen op een camping Limousin is volop genieten van het echte Franse platteland. Ruiters vinden hier meer dan voldoende gelegenheden om mooie tochten te paard te maken. In de plaats Pompadour worden al sinds 1751 paarden gefokt. Tegenwoordig is hier de Nationale Stoeterij gevestigd en worden er jaarlijks belangrijke hippische evenementen gehouden.

Limousin en cultuur

Een camping Limousin ligt altijd in de buurt van interessante bezienswaardigheden en musea. Limousin is namelijk een streek van eeuwenoude kunsten en tradities. Talloze ambachtelijke bedrijven vervaardigen in deze regio nog altijd tapijten, luxe lederwaren, ragfijn kant en kunstvoorwerpen van email. Bewonder bijvoorbeeld in het Musée National Adrien-Dubouché te Limoges de uitgebreide collectie keramische werken. Les Monts de Blond in de Haute-Vienne vormen het decor van een geheimzinnige wereld vol met legendes. Talloze dolmens en menhirs uit het stenen tijdperk liggen hier in de mysterieuze rotsformaties verscholen. Volg de smalle zandpaden naar de vele ruïnes uit het Keltische tijdperk.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Limousin

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook