Camping Loire-Atlantique

La Loire-Atlantique heeft een prachtige kust met zandstranden en rotskusten, waar je kunt zonnen op een van de bekende badplaatsen, of een mooie wandeling kunt maken. Hier stroomt de rivier de Loire de Atlantische Oceaan in. De stad Nantes met een rijke geschiedenis en tal van kunststukken, de zoutmeren in de Guérande en de gemoedelijke hutjes van Brière liggen allemaal in de streek en kun je gemakkelijk bezoeken vanuit je camping Loire-Atlantique. De wijnen van Nantes zijn bovendien internationaal bekend, dus zeker de moeite van het proeven waard en de streek heeft tal van Franse vissershaventjes die zorgen voor een gemoedelijke sfeer.

Vakanties in de Loire-Atlantique ()

Plaatsen in de Loire-Atlantique

Populaire plaatsen in de Loire-Atlantique

Omgeving

De streek Loire-Atlantique staat in het teken van de havenstad Nantes met zijn scheepvaart, kusten en visserij. En of je nu voor een camping Loire-Atlantique kiest, een bij Nantes of een aan de kust, er zijn overal kastelen in de buurt te vinden. Doordat de streek ook onder de Fransen zelf geliefd is als vakantieplek hoor je overal de Franse taal, waardoor je zelfs op de camping Loire-Atlantique het gevoel hebt in Frankrijk te zijn. De streek bestaat uit prachtige zandstranden, tal van recreatiemogelijkheden en leuke plaatsjes om te bezoeken en om in te winkelen. Of je nu een liefhebber van cultuur, natuur of ontspanning tijdens de vakantie bent, in Loire-Atlantique heb je een onvergetelijke vakantie.

Loire-Atlantique en cultuur

De Loire staat als werelderfgoed op de UNESCO lijst. Vlakbij je camping Loire-Atlantique kun je heerlijke fietstochten maken om zo de streek te leren kennen. Met een totale lengte van 800 kilometer zijn fietsroutes voor je uitgestippeld in de hele streek en door vijf andere departementen, waarvan meer dan de helft over paden langs de rivier de Loire loopt. Terwijl je lekker uitwaait op je fiets ontdek je de abdij Abbaye de Fontevraud uit de 12e eeuw en het kasteel Château de Saumur. Daarnaast zijn er in Loire-Atlantique verschillende bezienswaardigheden zoals het Château des Ducs de Bretagne in Nantes, het Château d’Angers in Angers en het Château de Montsoreau in Montsoreau te bezichtigen. Het Franse leven proef je in Loire-Atlantique.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Loire-Atlantique

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook