Camping Loire

De Loire is een grote regio in het noordwesten van Frankrijk, vernoemd naar de gelijknamige rivier. De Loire is de langste rivier van het land en is bekend vanwege de prachtige kastelen aan de oevers. Volg de bekende kastelenroute en breng een bezoek aan de voormalige optrekjes van de Franse koningen, rijke burgerij en adel. De streek is daarnaast populaire vanwege de prachtige wijngaarden, mooie rivieren, glooiende landschappen en sfeervolle dorpjes. Een vakantie op een camping in de Loire is populair bij Nederlanders, omdat de regio gemakkelijk binnen een dag te bereiken is.

Vakanties in Loire (1)

Plaatsen in Loire

Populaire plaatsen in Loire

Omgeving

Een vakantie op een camping in de Loire is zeer geschikt voor fiets- en wandelliefhebbers. De Loire beschikt over een 800 kilometer lange fietsroute, La Loire à Vélo, die voert langs zowel schitterend natuurschoon als vele culturele hoogtepunten. In de Loirestreek vind je drie natuurparken die gekenmerkt worden door schitterende rivieren omringd door glooiende, groene landschappen. In het Parc Naturel de la Brenne bevinden zich maar liefst 1.200 meren en een grote diversiteit aan flora en fauna. De 450 kilometer lange kuststreek van de Loire is de moeite waard voor strandliefhebbers. Aan de Atlantische kust vind je schitterende zandstranden en sfeervolle badplaatsen, zoals Saint-Jean-de-Monts.

Loire en cultuur

Een verblijf op een camping in de Loire vormt een uitstekend beginpunt voor enkele culturele uitstapjes in de omgeving. Een bezoek aan de hoofdstad van de regio, Tours, is zeer de moeite waard. Interessante bezienswaardigheden in Tours zijn de kathedraal Saint-Gatien en de Abdijkerk St. Julien. Ook de moeite waard is het middeleeuws stadje Chinon met als hoogtepunt het uit de elfde eeuw daterende kasteel van Chinon. Een ander hoogtepunt in de regio is het kasteel van Chambord, gekenmerkt door de prachtige Renaissancestijl. Dit kasteel diende oorspronkelijk als de woonplaats van koning Frans I. Andere aanraders zijn het kasteel van Chenonceau en het kasteel van Amboise. Prachtige, klassieke kasteeltuinen bezoek je bij het kasteel van Villandry.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Loire

Best beoordeelde vakanties

Les Alicourts Resort


8.4

608 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Les Alicourts Resort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Loire

Les Alicourts Resort

€ 672p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

608 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Les Alicourts Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook