Camping Lot

Het grote Frankrijk biedt de vakantieganger veel mogelijkheden. Oude steden, zonovergoten kusten, imposante berggebieden en prachtige natuur maken dit tot een traditionele toeristische bestemming. In Zuidwest-Frankrijk vind je in de regio Mide-Pyrénées het departement Lot. In de streek liggen veel authentieke stadjes, zoals Rocamadour, Saint-Cirq-Lapopie, Figeac en Cahors. Een vakantie op een camping in Lot is ook interessant voor wie verder terug in de tijd wil kijken. Het departement heeft belangrijke vindplaatsen uit de prehistorie die je kunt bezoeken. Daarnaast biedt de regio gelegenheid voor het maken van wandelingen door de natuur en het beoefenen van outdooractiviteiten.

Vakanties in de Lot (5)

Plaatsen in de Lot

Omgeving

Het overgrote deel van Lot is gelegen op de kalkhoogvlaktes van het Centraal Massief, dat zich over een aanzienlijk gebied uitstrekt. Deze omgeving wordt gekenmerkt door honderden oude vulkanen, grotten, bergtoppen en ravijnen. In de Vallei van de Dordogne kun je tochten maken door een landschap van hoge kliffen, beboste hellingen en slingerende rivieren. De vallei is ideaal om per kano of kajak te ontdekken. Op de oevers liggen prachtige historische plaatjes als Carennac en Gluges. Ook de Grot van Pech-Merle is het waard een dagtripje vanaf je camping in Lot te maken. Hier vind je prehistorische grotschilderingen van mens- en dierfiguren.

Lot en cultuur

Voor recenter maar minstens zo indrukwekkend cultureel erfgoed kun je het hooggelegen Saint-Cirq-Lapopie bezoeken. Dit plaatsje is tegenwoordig een historisch monument en wordt wel het mooiste dorp van Frankrijk genoemd. De gotische kerk, oude straatjes en schilderachtige huizen spreken tot ieders verbeelding. Carennac is van hetzelfde kaliber en beschikt bovendien over een middeleeuws kasteel. Bij het wijnstadje Cahors vind je een fotogenieke veertiende-eeuwse brug. Als je vanaf je camping in Lot toch een reis door de tijd maakt, mag je ook het tegen een rotshelling aangebouwde Rocamadour niet vergeten. Dit eeuwenoude bedevaartsoord is een van de meest bezochte dorpjes van Frankrijk.

Praktische informatie over Lot

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Lot

Best beoordeelde vakanties

Camping des Bastides

Camping des Bastides


8.4

117 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping des Bastides
Camping Pomport Beach

Camping Pomport Beach


7.8

31 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Pomport Beach
Domaine de la Paille Basse

Domaine de la Paille Basse


7.4

146 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Domaine de la Paille Basse

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook