Camping Normandië

Normandië is een provincie in het noordwesten van Frankrijk. De regio is bij het grote publiek vooral bekend vanwege D-Day, de dag waarop de geallieerde troepen landden in de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis gaat echter terug naar de Noormannen, waar de naam van het gebied vandaan komt. Vanaf je camping in Normandië kun je bekende toeristische plekken bezoeken. Ook kun je er mooie fietstochten maken en prachtige wandelingen. Normandië is een regio waar voor jong en oud voldoende te zien en beleven valt.

Vakanties in de Normandië (2)

Plaatsen in de Normandië

Populaire plaatsen in de Normandië

Omgeving

Vanaf de camping rondom Normandië ben je zo op de stranden van D-Day. De bijbehorende begraafplaatsen met de witte kruizen maken nog altijd een onuitwisbare indruk. Wie van oude gebouwen houdt, zit in Normandië op de juiste plek. Mont Saint-Michel is vooral bekend van de oude weg die bij vloed deels onder water loopt. Het uitzicht op en vanaf het bouwwerk spreekt tot de verbeelding. In Bayeux staat een kathedraal waarvan de oudste delen bijna duizend jaar geleden gebouwd werden. Veel bekende schilders, zoals Monet en Boudin, leefden in de regio. Zij haalden hun inspiratie vooral uit de omgeving van Honfleur, waar de haven nog altijd een populaire plek is.

Normandië en cultuur

De lokale bevolking van Normandië is erg vriendelijk en gastvrij. Lokale lekkernijen zijn de verschillende kaassoorten en appelproducten. Veel oude huizen, kastelen, kerken en kloosters zijn goed bewaard gebleven waardoor je een goed beeld krijgt van hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. In diverse musea kun je meer zien en lezen over de Tweede Wereldoorlog en de rol van Normandië daarin. Ook musea over scheepvaart, kunst en historie zijn vanaf je camping Normandië goed bereikbaar. Normandië is een gebied waar je je niet snel zult vervelen.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Normandië

Best beoordeelde vakanties

Camping Côte de Nacre


7.8

1099 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Côte de Nacre

Camping Port'Land


7.8

289 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Port'Land

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Normandië

Camping Port'Land

€ 518p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

289 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Port'Land

Camping Côte de Nacre

€ 554p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

1099 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Côte de Nacre

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook