Camping Provence

Frankrijk bestaat uit vele departementen. Ben je op zoek naar een kampeervakantie waarbij je volop cultuur kunt snuiven, kunt genieten van bijzondere natuur en waar een heerlijk warm klimaat heerst, dan is de Provence een uitstekende keuze. De zomeravonden zijn zwoel en met de geur van lavendel en het geluid van de krekels, heb je op een camping in de Provence het ultieme vakantiegevoel. Een kampeervakantie is geschikt voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een familievakantie met kinderen, of wanneer je liever de rust opzoekt en de natuur intrekt voor de mooiste wandelingen, de streek biedt voor ieder wat wils.

Vakanties in de Provence (4)

Plaatsen in de Provence

Populaire plaatsen in de Provence

Omgeving

Tijdens een vakantie op een camping in de Provence is er genoeg te doen en te zien. Het warme klimaat zorgt voor bloeiende zonnebloem- en lavendelvelden. Je kunt er genieten van regionale producten als olijven en wijnen. De streek is vooral bekend om haar rosé. Op de grens met de Côte d'Azur vind je de Gorges du Verdon. Dit is een diepe kloof waar rivier de Verdon doorheen loopt. De rotswanden zijn tot wel 700 meter hoog en het water is helder groen. Dit natuurverschijnsel mag je absoluut niet missen als je op vakantie bent in de Provence. Je kunt er kano's, kajakken, waterfietsen en motorbootjes huren om optimaal te kunnen genieten van dit prachtige stuk natuur.

Provence en cultuur

De Provence heeft een rijke historische achtergrond. In het jaar 121 voor Christus werd het gebied toegevoegd aan het Romeinse Rijk. Nog steeds zijn de Romeinse invloeden zichtbaar in het Provençaalse landschap. Zo vind je in Orange nog de overblijfselen van een Romeins theater en een triomfboog. Schilders als Cézanne en Van Gogh verbleven graag in dit deel van Frankrijk. Wanneer je op een camping in de Provence vertoeft, dan begrijp je waarom deze streek een bron van inspiratie is geweest voor deze en vele andere kunstenaars.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Provence

Best beoordeelde vakanties

Camping Sunêlia L'Hippocampe


8.1

368 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Sunêlia L'Hippocampe

Camping Carpe Diem


7.1

328 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Carpe Diem

Le Domaine de Beauregard


7

369 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Le Domaine de Beauregard

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Provence

Camping Sandaya Domaine du Verdon

€ 707p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

Camping Sandaya Domaine du Verdon

Camping Carpe Diem

€ 917p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen
Logies

328 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Carpe Diem

Le Domaine de Beauregard

€ 497p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

369 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Le Domaine de Beauregard

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook