Camping Pyreneeën

Tussen Frankrijk en Spanje liggen de bergtoppen van de Pyreneeën. Het honderden kilometers lange hooggebergte vormt de natuurlijke grens tussen de beide landen, en met het kleine Andorra ligt in dit gebied ook nog een onafhankelijk dwergstaatje. Afhankelijk van op welke camping in de Pyreneeën je hebt gereserveerd, kan je dus uitstapjes maken naar drie landen. Er liggen leuke plaatsjes aan beide kanten van de grens in dit berggebied, zodat je keuze genoeg hebt. Vooral aan de Franse kant vind je veel historische bezienswaardigheden, maar behalve het bezoeken van pittoresk gelegen dorpjes kun je in de Pyreneeën ook fantastisch wandelen.

Vakanties in de Pyreneeën ()

Plaatsen in de Pyreneeën

Populaire plaatsen in de Pyreneeën

Omgeving

Een vakantie op een camping in de Pyreneeën is echt iets voor natuur- en cultuurliefhebbers. Met een gemiddelde hoogte van tweeduizend meter heb je hier gegarandeerd prachtige uitzichten, terwijl sommige bergpieken zelfs een hoogte bereiken van 3500 meter. Her en der liggen natuurparken, zoals het Franse Parc National des Pyrénées en Sierra de Guara aan de Spaanse kant. Je kunt hier lange wandelingen maken, maar ook wandklimmen en andere uitdagende outdooractiviteiten ondernemen. Bij het dorp Bagnères-de-Bigorre zijn kanotochten mogelijk door valleien en ravijnen. Overigens kennen de westelijke Pyreneeën meer rivieren en bossen en is het oostelijke deel wat desolater.

Pyreneeën en cultuur

Het bekendste plaatsje in deze regio is ongetwijfeld Lourdes. Dit eeuwenoude bedevaartsoord ontvangt elk jaar nog steeds duizenden pelgrims die het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw bezoeken. Vanaf je camping in de Pyreneeën kun je ook andere kuuroorden bezoeken, waaronder die bij Saint-Lary-Soulan. In het oosten vind je de zonnige stad Perpignan, waar het historische Koningspaleis en de middeleeuwse Johannes-de-Doperkathedraal staan. Ligt je geboekte camping in de Pyreneeën meer naar het westen, dan kun je het kleinere Pau bezoeken. Dit plaatsje beschikt over kunstmusea, kerken en het Kasteel van Pau. Vlakbij ligt Tarbes, dat bekendstaat om zijn fonteinen, pleinen, parken en kathedralen.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Pyreneeën

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook