Camping Vendée

De Vendée is een departement gelegen in het westen van Frankrijk net onder Bretagne. De regio grenst aan de Atlantische Oceaan en heeft, wanneer je de eilanden Île d’Yeu en Île de Noirmoutir meerekent, een kustlijn van 240 kilometer. Een camping in de Vendée is zeer geliefd als vakantiebestemming door het zonovergoten klimaat en de uitgestrekte zandstranden. De populairste badplaats in de Vendée is Sables d'Olonne met een twee kilometer lang zandstrand. Daarnaast vind je in deze sfeervolle badplaats een gezellige boulevard, authentieke haven, oude visserswijk en enkele interessante historische bezienswaardigheden. Ook de moeite waard is het kustplaatsje Sion-sur-l'Ocean, dat bekend staat vanwege zijn heerlijke garnalen. Verse oesters en mosselen proef je in L'Aiguillon-sur-Mer, een levendig vissershaventje.

Vakanties in de Vendée (1)

Plaatsen in de Vendée

Populaire plaatsen in de Vendée

Omgeving

De schitterende natuur van de Vendée wordt gekenmerkt door een afwisseling van vlaktes, bossen en moerassen. Breng tijdens een verblijf op een camping in de Vendée bijvoorbeeld een bezoek aan la Venise Verte (Groen Venetië), een indrukwekkend moerasgebied waar je vele unieke vogels kunt spotten. Ook zeer de moeite waard is het Île de Noirmoutier. Dit eiland is slechts 20 kilometer lang, maar kent een grote diversiteit aan landschappen. Het eiland is namelijk rijk aan rotsen, duinen en zoutmoerassen. Ook het Île d'Yeu is met zijn imposante inhammen, grotten en rotskappen een bezoekje waard.

Vendée en cultuur

Een camping in de Vendée biedt een goede gelegenheid om de departementshoofdstad La Roche-sur-Yon te bezoeken. Het stadscentrum ligt rondom het Place Napoléon, een groot exercitieplein dat werd gebruikt voor militaire oefeningen. Ook de moeite waard is de Église St-Louis. Deze uit de 19e eeuw daterende kerk is de grootste kerk van de regio. De bekendste kerk in de regio is waarschijnlijk de Église Notre-Dame in het plaatsje Pouzauges. In 1948 werden in deze kerk schitterende, uit de 13e eeuw stammende fresco's ontdekt. Deze prachtige fresco's vertellen het verhaal van Maria en haar familie en behoren tot de belangrijkste culturele schatten van de Vendée.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Vendée

Best beoordeelde vakanties

Vakantiedorp Village de la Guyonnière


8.5

571 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiedorp Village de la Guyonnière

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Vendée

Vakantiedorp Village de la Guyonnière

€ 623p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

571 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiedorp Village de la Guyonnière

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook