Camping Hongarije

Hongarije is een land in het oosten van Europa, waar ongeveer tien miljoen mensen wonen. De hoofdstad Boedapest is met bijna een vijfde van de bevolking tevens de grootste stad van het land. Heb je plannen voor een vakantie op een camping in Hongarije, dan zijn er diverse interessante steden waar je naartoe kunt. Naast de hoofdstad zijn Eger en Pécs belangrijke toeristencentra. Hongarije biedt ook plaats aan het grootste meer in dit deel van Europa. Het Balatonmeer, dat in het westen van het land ligt, is een populaire bestemming voor vakantiegangers uit West-Europa en ook voor de Hongaren zelf.

Vakanties in Hongarije (1)

Regio's in Hongarije

Populaire regio's in Hongarije

Vakantie Balatonmeer

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Balatonmeer

Omgeving

Het overgrote deel van het Hongaarse landschap wordt bepaald door de Pannonische Vlakte. Dit vruchtbare laagland is in het oosten begrensd door het middelgebergte van de Karpaten, waarvan de uitlopers in Noord-Hongarije de heuvels van het Bükkgebergte vormen. Met ruim duizend meter is Kékes de hoogste berg van het land. Als je hier op een camping in Hongarije staat, is het natuurpark van Bükk vlakbij. Met zijn vele grotten en prachtige groene bossen mag je de kans dit gebied te bezoeken niet aan je voorbij laten gaan. Andere aan te bevelen natuurreservaten zijn Hortobágy en het zuidelijk gelegen Kiskunság.

Hongarije en cultuur

Als grootste stad herbergt Boedapest ook de meeste culturele rijkdommen. De westelijk gelegen stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Donau. Op de Burchtheuvel Boeda staan de meeste bezienswaardigheden. Je kunt hier onder meer de middeleeuwse Burcht van Boeda en de Matthiaskerk bekijken. In het oosten ligt de stad Debrecen. Behalve om zijn opvallende negentiende-eeuwse Grote Kerk, staat het bekend om zijn geneeskrachtige baden. Wil je een camping in Hongarije in het zuidwesten reserveren, dan vind je Pécs tientallen kunst-, cultuur- en geschiedenismusea. De stad beschikt over opvallende architectuur, zoals het Széchenyi-plein, de Domkerk en voormalige Kassim-Gasimoskee.

Taal

De officiële taal in Hongarije is het Hongaars. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Hongarije heeft als betaalmiddel de forint. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Hongarije heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Hongarije zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Hongarije is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Hongarije bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 107, ambulance: 104 en brandweer: 105.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld (service charge) bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Wanneer er geen 'service charge' op de rekening staat is het geven van een fooi van 10-15% gebruikelijk. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/hongarije/

Kraanwater

In Hongarije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Füred


5

338 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Füred

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Hongarije

Happy Camp - Camping Füred

€ 416p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

338 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Füred

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook