Camping Abruzzo

Abruzzo in Italië is een streek die iedereen tot de verbeelding spreekt; de toppen van de Apennijnen komen hier tot hun hoogste punt en het gebied loopt uit tot aan de zandstranden van de Adriatische kust. Tussen het berglandschap met grillige rotsen, helderblauwe meren en groene valleien met wijngaarden wisselen pittoreske dorpen en steden elkaar af en samen met de vele cultuurschatten is het een zeer geliefde vakantiebestemming. Langs de hele kust liggen aantrekkelijke kampeerplaatsen waar je al snel tussen de olijfbomen kunt genieten van een Italiaanse zomer. Maar zoek je een rustige camping in Abruzzo, trek dan even verder naar het binnenland voor een agriturismo of natuurcamping met fenomenaal uitzicht over de betoverende Apennijnen.

Vakanties in Abruzzo (1)

Plaatsen in Abruzzo

Populaire plaatsen in Abruzzo

Omgeving

Abruzzo bestaat uit de provincies L'Aquila, Chieti, Teramo en Pescara. Het binnenland vormt één groot natuurgebied en de toppen van de Corno Grande en Monte Amaro geven het landschap een spectaculair karakter. Zwijnen, wolven, vossen, gemzen en zelfs beren leven hier nog ongestoord. Aan de kust vind je voornamelijk gezellige badplaatsen, zoals bij Pineto en Pescara, dat bekend is om zijn traditionele ‘Trabocchi’ vissershutten. Maar reis je voor een camping in Abruzzo de heuvels van L'Aquila in, dan tref je nog dorpjes waar het authentieke Italiaanse karakter bewaard is gebleven, zoals het middeleeuwse Scanno, Pacentro en Civitella del Tronto.

Abruzzo en cultuur

De Apennijnen en omliggende nationale parken zijn wel de grootste trekkers van Abruzzo. Er is een netwerk aan wandelroutes maar ook de fiets is het perfecte middel om het gebied te verkennen, met uiteraard wat uitdagende klimmetjes op de route. Voor een stedentrip vanaf de camping in Abruzzo strijk je neer in Teramo, Sulmona, Lanciano, Chieti, Vasto of Atri en natuurlijk L'Aquila waar de middeleeuwse en renaissancemonumenten erg de moeite waard zijn, zoals de Fontana delle 99 Cannelle en de schatten in het Museo Nazionale d'Abruzzo. En zeker onvergetelijk is een bezoek aan het Rocca Calascio, het hoogst gelegen kasteel van Italië.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Abruzzo

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Village Stork


8

50 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Village Stork

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Abruzzo

Happy Camp - Camping Village Stork

€ 749p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

50 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Village Stork

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook