Camping Adriatische Rivièra

De officiële benaming voor het stuk van de Middellandse Zee dat tussen Italië en de Balkan ligt is de Adriatische Zee. Een deel van de Italiaanse oostkust staat daarom ook wel bekend als de Adriatische Rivièra. De naam heeft vooral betrekking op de kuststrook tussen Ancona en Ravenna, inclusief de meer naar het noorden gelegen natuurgebieden en lagunes. Een camping aan de Adriatische Rivièra is daarmee ideaal voor gezellige uitstapjes naar fraaie culturele steden. Tegelijkertijd lig je ook zo op het strand of kun je genieten van unieke landschappen. Het dwergstaatje San Marino ligt vlak bij de stad Rimini.

Vakanties aan de Adriatische Rivièra (2)

Plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Populaire plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Omgeving

Tijdens een vakantie op een camping aan de Adriatische Rivièra zijn de zee en het strand voor de meesten de voornaamste trekpleisters. Langs de kust liggen brede zandstranden en door de geleidelijk aflopende zeebodem zijn de goudkleurige stranden over het algemeen ook erg kindvriendelijk. In de kustwateren valt bovendien genoeg te beleven. Waterskiën, waterfietsen, zeilen en bananenbootvaren zijn maar enkele van de activiteiten die hier mogelijk zijn. Wie graag de natuur opzoekt, wordt echter ook bediend. Je kunt bijvoorbeeld wandelen in het Parco del Conero bij Ancona, in Monte San Bartolo bij Cattolica of in de natuurgebieden rond Ravenna.

Adriatische Rivièra en cultuur

De belangrijkste cultuur-historische centra aan de Italiaanse oostkust zijn de steden Ravenna en Rimini. In Rimini vind je onder meer verschillende Romeinse bouwwerken. Populaire bezienswaardigheden zijn het Amfitheater uit de tweede eeuw en de Boog van Augustus van iets voor de jaartelling. Het qua inwoneraantal vergelijkbare Ravenna wordt geroemd vanwege zijn vroeg-christelijke monumenten met unieke mozaieken. Aanraders zijn de verschillende Doopkapellen en basilieken die rond 500 werden gebouwd. De graftombe van de bekende middeleeuwse dichter Dante Alighieri bevindt zich eveneens in Ravenna. Op een camping aan de Adriatische Rivièra ontbreekt het dus ook cultuur- en geschiedenisliefhebbers niet aan interessante uitstapjes.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Adriatische Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Vigna sul Mar


6

271 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Vigna sul Mar

Happy Camp International Riccione


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp International Riccione

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Adriatische Rivièra

Happy Camp - Camping Vigna sul Mar

€ 695p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

271 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Vigna sul Mar

Happy Camp International Riccione

€ 623p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

Happy Camp International Riccione

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook